Victor Ponta: Propunerea ca foştii şefi de stat să devină senatori de drept, acceptabilă

| 07 mai, 19:46

Victor Ponta a declarat joi că este acceptabil ca foştii şefi de stat să devină senatori de drept, propunere aflată la comisia de revizuire a Constituţiei.

"Din câte ştiu, în Comisia pentru revizurea Constituţiei a existat această propunere. Mi se pare o propunere acceptabilă, pentru că ştiu că şi alte ţări au aşa ceva", a declarat Ponta.

Premierul a precizat însă că întrebarea este "pur teoretică", în contextul în care procesul de revizuire a Constituţiei este blocat de opoziţie, dar speră ca preşedintele Klaus Iohannis să-i convingă pe membrii opoziţiei că este vorba de un proces necesar.

Victor Ponta a mai vorbit despre acest subiect și în 2014, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului. 

”Sunt absolut convins - şi s-ar putea şi nu vreau să fie interpretat greşit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum preşedinte al României - cred că foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept”, a declarat premierul la momentul respectiv. 

Senatorul Constantin Popa a inițiat un amendament la viitoarea Constituție prin care Patriarhul României și foștii președinți ai țării și ai Academiei Române să primească din oficiu loc în Senat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ