Victor Ponta: Un miliard de euro din fonduri europene, BLOCAT de anchetele DNA

| 07 mai, 23:40

Prim-ministru României, Victor Ponta, a declarat într-o intervenţie telefonică la România TV că ţara nu a pierdut încă miliardul de euro din fonduri europene, însă acesta este blocat de anchetele DNA.

"Avem peste un miliard de euro pe care nu l-am pierdut încă, dar este blocat atunci când DNA spune că un contract cu fonduri europene nu este în regulă. Dacă avem o plângere, nu se pot transmite către Bruxelles documentele pentru pentru decontare. Lucrul ăsta s-a întâmplat şi în trecut, însă anul acesta este un an special deoarece se închide exerciţiul financiar", a explicat premierul.

De asemenea, Victor Ponta a adăugat că nu se pierd doar banii de la UE, ci proiectele trebuie continuate cu bani din bugetul local.

"Ceea ce nu putem trimite, nu doar că am pierdut banii europeni, dar şi suntem obligaţi să finanţăm din buget continuarea proiectelor. Este o realitate cu care ne confruntăm. Suntem ţara cu cele mai multe sesizări şi asta ţine într-un fel de mentalitatea şi atmosfera în care trăim. Foarte sincer, nu pot să fac nimic pentru că eu nu am niciun fel de putere şi Guvernul nu trebuie să aibă vreo putere în anchetele penale. Eu nu pot să dau sfaturi la autorităţile locale pentru că nu am nicio soluţie nici la nivel central. Este o adevărată tevatură să faci funcţionarii să semneze documentele. Este un lucru cu care ne confruntăm şi noi", a adăugat premierul.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ