REFERAT: De ce vrea DNA sa il aresteze din nou pe milionarul Carabulea

| 08 mai, 16:16

Milionarul Ilie Carabulea, mana de fier din spatele Carpatica Asigurari si a altor firme ar putea fi arestat preventiv din nou dupa ce si-a incalcat cu obstinenta termenii controlului judiciar. Ilie Carabulea a fost trimis în judecată pe 25 aprilie 2014 de DNA.

Desi nu ii era permisa implicarea in afacerile companiilor sale el a participat la mai multe sedinte, s-a implicat direct in mersul afacerilor si a dispus luarea diferitor masuri.

Partea cea mai grava este ca potrivit procurorilor DNA el a incercat sa influenteze martorii, i-a intimidat si i-a determinat pe unii chiar sa nu recunoasca prezenta sa la sedintele companiilor.

Nu este prima data cand are aceasta atitudine. Si cand a fost plasat in trecut in arest la domiciliu a avut o atitudine similara. Prin interpusi urmarea si coordona activitatea de la Carpatica Asigurari si chiar a cerut sa i se monteze in casa tehnica necesara pentru a urmari audio-video activitatea din companie.

De ce este Carabulea acuzat:

"S-a reţinut faptul că, începând cu mai 2013, inculpatul CARABULEA ILIE a constituit un grup infracţional organizat împreună cu inculpaţii MUSTĂŢEA RADU şi MÎRZAC MARIAN, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A..

In intervalul 25 mai – 10 iunie 2013, a remis inculpatului MÎRZAC MARIAN un autoturism subevaluat, cu plata preţului în rate, cu scopul ca inculpatul MÎRZAC MARIAN să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu care îi reveneau în calitate de membru neexecutiv al consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, legate de exercitarea funcţiilor de supraveghere şi control asupra activităţii S.C. CARPATICA ASIG S.A..

Lui MARZAC I-au fost remise si alte foloase necuvenite cu scopul de a ii influenta si pe ceilalti membri ASF sa nu isi indeplineasca atributiile de supraveghere in legtura cu SC CARPATICA ASIG S.A", se arata in rechizitoriul procurorilor, iar astfel de exemple continua.

"În acelaşi context infracţional, în datele de 16.09.2013, 25.09.2013 şi 25.10.2013 Carabulea a folosit, indirect, informaţii ce nu erau destinate publicităţii obţinute de la inculpatul MÎRZAC MARIAN în legătură cu data desfăşurării unor controale inopinate cu tematica urmărită de către comisia de control a A.S.F., în scopul obţinerii pentru sine a unor foloase necuvenite", se mai arata in rechizitoriu.

In perioada in care a fost arestat la domiciliu, Carabulea a gasit in continuare modalitati de a-si controla afacerile. Cu ajutorul Anei Popa si Mariei Cosa a stat in permanenta legatura cu firmele sale.

Pe de altă parte, în intervalul 24 iunie – 08 iulie 2014, inculpatul ILIE CARABULEA a luat legătura, telefonic, cu ANA POPA şi MARIA COŞA, convorbirile având o frecvenţă zilnică. De asemenea, pentru a-şi exercita controlul asupra activităţii S.C. CARPATICA ASIG S.A., în data de 27 iunie 2014, inculpatul ILIE CARABULEA i-a solicitat numitei ANA POPA să îi instaleze, în regim de urgenţă, la domiciliul său echipamente tehnice prin care să aibă acces la sistemul de supraveghere audio-video al sediului S.C. CARPATICA ASIG SA.

Citeşte şi: STENOGRAME. Cum intimida Cristian Adomniţei echipa de audit: Ar trebui să gândiţi că poate nu-i calea cea bună

Din datele existente a rezultat că ulterior luării acestei măsuri inculpatul CARABULEA ILIE, în mod direct sau indirect, a continuat să determine diverse persoane prin fapte cu efect vădit intimidant (legate de notorietatea şi potenţa financiară a inculpatului), să nu dea declaraţii sau să dea declaraţii mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată, menţionat mai sus, prin exercitarea în continuare a unor acte de administrare, în cadrul unor societăţi comerciale, care să convingă acele persoane susmenţionate că este mai presus de lege, că poate încălca oricând hotărârile instanţei penale convingându-le astfel că finalitatea procesului penal va fi una favorabilă acestuia. În acest fel a urmărit ca persoanele având calitatea de martori în procesul penal să fie descurajate în a declara adevărul în faţa instanţei de judecată. În demersurile sale acesta a fost sprijinit de diverşi angajaţi ai firmelor pe care le deţine direct sau indirect.

Insa o data cu trimiterea dosarului sau in judecata a reusit sa obtina punerea sa sub control judiciar, insa Carabulea a recidivat si faptele sale care contravin masurilor preventive au continuat.

"In intervalul februarie – martie 2015, numitul CARABULEA ILIE a încălcat cu rea-credinţă restricţiile instituite de instanţa de judecată, respectiv a intervenit în administrarea activităţii economice a S.C. ATLASSIB SRL (în cadrul căreia deţinea, la momentul încălcării interdicţiilor, un număr majoritar de părţi sociale) în administrarea activităţii economice a S.C. CARPATICA ASIG S.A (care la momentul încălcării interdicţiilor, avea ca acţionar majoritar, societatea S.C. ATLASSIB SRL şi care are şi în prezent calitatea de inculpat în aceeaşi cauză penală dedusă judecăţii în care şi CARABULEA ILIE are calitatea de inculpat), precum şi în administrarea activităţii economice a S.C. STAR MOTORS SRL (în care inculpatul CARABULEA ILIE avea la momentul încălcării interdicţiilor, calitatea de asociat semnificativ).

Astfel, CARABULEA ILIE a folosit punctul de lucru al S.C. CARPATICA ASIG S.A., înfiinţat în cadrul STAR MOTORS SRL,cu sediul în Sibiu, Şoseaua Alba Iulia nr. 108, la sediul acesteia din urmă, din locaţia menţionată cel în cauză implicându-se direct/indirect în coordonarea celor trei firme.

Având în vedere conduita procesuală a inculpatului CARABULEA ILIE, faptul că acesta a încălcat obligaţiile impuse de instanţa de judecată pentru a doua oară, în mai puţin de un an, că prin măsurile întreprinse acesta încearcă în mod direct sau indirect, deturnarea procesului penal de la principiile care guvernează buna desfăşurare a acestuia, apreciem că în cauză sunt incidente dispoziţiile art. 242 alin.(3) C.p.p." arata procurorii si cer arestarea sa preventiva.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ