Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, se autosuspendă din toate funcțiile deținute în PSD

| 07 mai, 11:34

Vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita, președinte al organizației județene PSD Iași anunță că, începând de joi, se autosuspendă din toate funcțiile deținute în partid, atât la nivel național, cât și la nivel local, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al PSD Iași

"Astăzi am avut o discuție cu președintele PSD Victor Ponta, prin care i-am adus la cunoștință faptul că mă suspend din toate funcțiile pe care le dețin în partid — cea de vicepreședinte la nivel național și cea de președinte al organizației județene a PSD Iași. Potrivit statutului partidului, până la clarificarea situației mele juridice, atribuțiile președintelui organizației județene a PSD Iași vor fi preluate de către Victorel Lupu, primvicepreședinte al organizației județene PSD Iași. Rămân în continuare membru al partidului și fidel principiilor social-democrate", a declarat, joi, Gheorghe Nichita.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, referitor la cazul primarului Gheorghe Nichita, că se bucură că acesta e în libertate, dar a reamintit că, potrivit rezoluției adoptate de Consiliul Național al PSD, orice persoană acuzată de fapte de corupție "are o anumită responsabilitate", notează Agerpres.

Citeşte şi:  ADEVĂRURI ŞOCANTE ies la iveală. Cum îşi ELIMINA primarul din Iaşi adversarii politici


"Nu cunosc niciun fel de detalii din caz și nu vreau să le comentez. Mă bucur doar că este în libertate și, așa cum am adoptat rezoluția la Consiliul Național, pentru fapte de corupție, orice persoană care deține funcții de conducere are o anumită responsabilitate. (...) Nu pot să mă pronunț eu, cu siguranță se pronunță justiția dacă e vorba de fapte de corupție. Dacă e vorba de alte fapte, există alte tipuri de responsabilități", a spus Ponta într-o conferință de presă în Qatar.

Premierul a adăugat că nu a apucat să vorbească până la acel moment cu primarul Iașiului.

Tribunalul București a respins vineri propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului din Iași, Gheorghe Nichita, acesta urmând să fie cercetat sub control judiciar.

Nichita este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 11:48
BASINESCU,MARELE CRIMINAL
BA,SECURIST TURNATOR SI CAZNGIU
FACI,CA MINE.SI TE SUSPENZI DE UN LAT IN FATA PRIMARIE.IESENI TE VOR SCUIPA
SI TE VOR APLAUDA.IAR,AMANTA,SICA,TE VA BATE LA CUR, CU O NUIA. BOULE.
AI FACUT DE ROMANIA,LA VANGSISTON.STRAMBULE. EU SUNT MAI ALDRACULUI
DECAT TINE. EU NU RECUNOSC NIMIC.SUNT CEL MARE MINCINOS ,CURVAR SI BE-
TIV, DIN IEUROPA.URATULE, HAI SA NE UNIM;DOI EXCROCI TEMBELI, FACEM PFA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ