Cătălin Predoiu: Ideea centrală a guvernării Ponta este mascarea realității

| 07 mai, 13:34

Premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că ideea centrală a guvernării Ponta este "mascarea realității" pentru obținerea unei "imagini machiate a personajului politic Victor Ponta".

"După trei ani de regim Victor Ponta, este limpede pentru orice observator neutru faptul că ideea centrală a guvernării Victor Ponta este mascarea realității pentru obținerea cu orice preț a unei imagini machiate a personajului politic Victor Ponta. Ponta a ajuns la putere fără o idee clară despre ce societate vrea să construiască, despre ce fel de economie vrea să construiască. Și, din această cauză, improvizația a fost și rămâne metoda sa de guvernare", a declarat prim-vicepreședintele PNL, citat de Agerpres.

Cătălin Predoiu a adăugat că, prin ultimele sale acțiuni, premierul Ponta dorește să-și proiecteze "o imagine de luptător contra evaziunii fiscale, o imagine de liberal în politica taxelor, o imagine de promotor al României în lume", realitatea fiind însă "diferită".

Citeşte şi:  Victor Ponta: Sâmbătă, pe litoral, la Mamaia, s-a facturat cât în tot sezonul trecut

"În lumea lui Ponta, românii o duc mai bine, în realitate, puterea de cumpărare a salariilor și pensiilor a crescut nesemnificativ, doar cu câteva procente în timpul regimului său. În lumea lui Ponta, economia crește. În realitate, investițiile publice totale au scăzut cu 7,9% în 2013 și 3,5% în 2014. Cauza acestei situații este reducerea cheltuielilor de capital, a investițiilor din buget cu 7,5% în 2013 și 4,6% în 2015", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Predoiu a adăugat că "în lumea lui Ponta, Ministerul Finanțelor Publice a prevăzut 44,7 miliarde lei cheltuieli în 2015, cu 24% mai mai mari decât în 2014, premiza fiind creșterea absorbției de fonduri europene".

"În realitate, potrivit ultimei evaluări de primăvară a Comisiei Europene, aceste cifre se dovedesc iluzorii. Absorbția și cheltuirea de fonduri europene au scăzut cu aproximativ o treime. Pe trimestrul I au fost 1,3 miliarde fonduri intrate față de 4,5 (miliarde — n.r.) programate. 2,1 miliarde cheltuite față de 6 miliarde programate. De ce această politică? Pentru că Ponta dorește să își mențină spațiul fiscal pentru a justifica reducerea TVA. Ceea ce ne conduce către o altă minciună. În lumea lui Ponta, stimularea consumului va relansa economia. În realitate, numai investițiile și crearea de locuri de muncă pot relansa economia și, pe o bază sustenabilă, consumul și nivelul de trai", a spus Predoiu.

Prim-vicepreședintele PNL a afirmat, totodată, că "în lumea lui Ponta, vizitele în Golf aduc prosperitate".

"În realitate, aceste vizite nu aduc nimic economiei, cum nu au adus nici vizitele în China. De ce ? Pentru că ele nu sunt pregătite, pentru că nu se încadrează într-o viziune clară cu privire la economia României în perspectivă.(...) Ne-a mai spus domnul Ponta la întoarcere că a găsit soluția pentru Otopeni și Tarom. Care e soluția, vânzarea prin încredințare directă ? Unde s-a mai dus să caute capital ca să promoveze concurența într-o astfel de achiziție sau de majorare de capital social ? Ne vom trezi din nou, așa cum ne-am trezit la Cernavodă, cu un singur ofertant pentru că investiția nu a fost bine pregătită. Vedem aici o altă trăsătură a politicii lui Ponta, și anume lipsa de viziune pe termen lung", a spus Predoiu.

Prim-vicepreședintele PNL a apreciat, de asemenea, că o altă caracteristică a guvernării Ponta este "impunitatea miniștrilor".

"Nimeni nu a plătit pentru criza manualelor școlare, nimeni nu a plătit pentru blocarea secțiilor de votare, nimeni nu a plătit pentru creșterea prețurilor, nimeni nu a plătit pentru cardurile de sănătate. Iată ce înseamnă lumea lui Ponta — o fațadă de mucava. Iată ce înseamnă realitatea guvernării Ponta — lipsă de viziune, amatorism în guvernare, aroganță și minciună, luptă contra justiției și impunitate", a mai declarat Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ