PNL, DEMONSTRAŢIE ŞOCANTĂ: Cum ne FURĂ supermarketurile

| 08 mai, 17:24

Supermarketurile din România au aproape 100% profit după ce îşi plătesc furnizorii, ceea ce "înseamnă hoţie", a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Costel Caraş, adăugând că, potrivit calculelor sale, marile magazine câştigă 1,22 lei la un litru de lapte.

"Iubesc liberalismul, munca şi câştigul din muncă, dar asta mi se pare hoţie, e imposibil să accepţi aşa ceva. (...) Ei au îngheţat preţurile, dar îşi iau profitul de la amărâţi prin discounturi", a afirmat Caraş.

El a detaliat situaţia producătorilor şi procesatorilor români în raport cu supermarketurile, cu referire la producţia de lapte, unde profitul ar ajunge şi la 140% faţă de preţul de vânzare.

"Dintr-un mare lanţ de magazine, preţul de plecare de la poarta fermei de lapte către procesare este de 90 de bani. Procesatorul preia laptele, îl procesează. (...) Factura de transfer către supermarket este de 2,1 lei. Preţul de vânzare la raft în supermarket este de 3,2 lei, cu TVA inclus. La primele două preţuri nu discutăm de TVA. Profitul este de 48 de bani şi de aici începe marea înşelătorie a României, pentru că, bazaţi pe forţa pe care au câştigat-o din cauza faptului că li s-a permis să funcţioneze în centrul oraşului şi au împânzit oraşele, supermarketurile cer discount sub diverse bonusuri de 35% din preţul de 2,1 lei. Am documente clare care dovedesc acest lucru. Rezultă un plus la profit de 73 de bani. Şi cu 48 de bani care rezultă exact din documente, retailerul face profit de aproape 1,21 lei pe litrul de lapte, în condiţiile în care fermierul îl vinde cu 90 de bani. Profitul este de aproape 140% faţă de preţul de vânzare. Dacă scad din 2,1 lei de la procesator cei 35%, el primeşte efectiv în mână 1,36 lei. Deci, practic, 90% din preţul lui este profitul supermarketului. La fel este şi pentru carne, ouă", a arătat viceliderul PNL.

Costel Caraş a precizat că PNL susţine scăderea TVA, dar a susţinut că "Guvernul nu a ştiut să gestioneze" această situaţie, "ajungând în situaţii ridicole".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ