Mircea Toader, PNL: Am demarat discuţii pentru revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor

| 08 mai, 17:30

Liberalii au început doar o discuţie despre revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte a Camerei Deputaţilor, acest demers fiind posibil în urma unei solicitări în acest sens a grupului care l-a propus sau a majorităţii, a declarat vineri deputatul PNL Mircea Toader.

"A fost o discuţie la nivelul grupului să facem o analiză despre condiţiile în care poate fi revocat. Este un demers politic, nu este nimic altceva. Nu am început încă, a fost o discuţie şi o continuăm luna viitoare dacă vom merge în continuare cu demersurile pentru retragerea din funcţie a preşedintelui Camerei. Dar ştiţi foarte bine că nu poate fi făcut decât dacă grupul care l-a promovat solicită acest lucru. Sau, sigur, să folosească metoda din 2012, când majoritatea spune că nu mai eşti bun", a afirmat Toader într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, transmite Agerpres.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Ludovic Orban, afirma, pe 30 aprilie, că, în opinia sa, social-democraţii sunt "oarecum pregătiţi sufleteşte" pentru pierderea majorităţii parlamentare, însă doresc să îl "fixeze" pe Valeriu Zgonea la şefia Camerei.

"Principalul dezacord, în afară de chestiunea legată de imunitatea parlamentară, pe care l-am avut la Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost încăpăţânarea PSD în a se crampona de articolul care prevede modalitatea de schimbare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, ceea ce mie mi-a arătat că ei sunt oarecum pregătiţi sufleteşte pentru situaţia schimbării majorităţii parlamentare şi încearcă să şi-l fixeze pe Zgonea şi în condiţiile în care va exista o majoritate parlamentară care va dori schimbarea lui Zgonea", a afirmat Orban.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a susţinut că, dacă actuala opoziţie va reuşi să construiască, în Parlament, o nouă majoritate, este "logic" să preia şi conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ