Ponta, despre întâlnirea cu Iohannis: Am discutat despre nominalizarea unor ambasadori

| 06 mai, 18:45

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri că a discutat la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis şi despre numirea unor ambasadori.

 

"Sigur, în principiu am discutat şi important este că intrăm într-o normalitate legată de reprezentarea diplomatică a României în afara graniţelor. Acolo unde expiră mandate, acolo unde avem doar însărcinaţi cu afaceri se numesc ambasadori. În special diplomaţi de carieră, ca regulă, dar nu obligatoriu, şi un raport constituţional absolut normal prevăzut de Constituţie. Ştiţi foarte bine, Guvernul propune, preşedintele numeşte, după audierea în Parlament", a răspuns Ponta unei întrebări pe această temă, la ieşirea din sala de plen a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Anterior, surse oficiale arătau că în discuţii ar fi fost şi posturile de ambasador la Madrid, Paris şi Beijing. Întrebat dacă Andrei Pleşu ar fi fost în discuţii pentru postul de ambasador la Paris, aşa cum s-a vehiculat în presă, prim-ministrul a afirmat că nu i-a fost făcută încă o nominalizare în acest sens din partea preşedintelui, dar, dacă Pleşu va fi propus, îl va accepta fără nicio ezitare.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare, pe marginea cadrului juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ