Radu Mazăre ar putea ieși din arest joi

| 07 mai, 09:34

Primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, află dacă rămâne după gratii sau nu, după ce a contestat decizia judecătorilor de săptămâna trecută care i-au prelungit arestul cu 30 de zile.

Săptămâna trecută, judecătorii Curţii Supreme i-au prelungit şederea în Beciul domesc cu inca 30 de zile, la solicitarea procurorilor DNA. Decizia nu a fost definitivă și a putut fi contestată.

Mazăre a fost arestat în 2 aprilie și atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru prietenul sau, omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Citește și: Judecătorii au decis! Radu Mazăre petrece 1 Mai în arest


Radu Mazăre se află în arest preventiv din data de 2 aprilie, el fiind cercetat pentru trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit aproximativ 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky.

Tag-uri: DNA, Radu Mazăre
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ