DEZVĂLUIRE BOMBĂ! Fostul ofițer SRI surprins cu Băsescu: Corupţii pot să scape de puşcărie din cauza SRI

| 06 mai, 10:32

Adrian Radu, ofițerul SRI în rezervă, care s-a întâlnit cu Traian Băsescu în parcul Herăstrău, a declarat pentru stiripesurse că toţi politicienii corupţi ar putea scăpa de închisoare, din cauza unei greşeli a Serviciului Român de Informaţii.

Ofiţerul în rezervă, Adrian Radu, a declarat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că România ar putea asista la situaţia în care "foarte mulți corupți din România, condamnați definitiv, să scape datorită unor vicii de procedură"

"SRI poate să lucreze și cu DNA, poate să dea informații, pentru că orice serviciu din lume poate furniza informații instituțiilor abilitate. Ceea ce nu poate să facă SRI este să nu facă dosare de la A la Z, cu tehnică cu tot.

Vă dau un exemplu, iar asta este foarte, foarte grav. S-ar putea să asistăm la situația în care foarte mulți corupți din România, condamnați definitiv, să scape datorită unor vicii de procedură și mă explic.

SRI a făcut dosare cu DNA-ul pentru dosare de corupție și au prezentat judecătorilor mandate, însă, cum corupția nu există în temeiul legal, în legea siguranței naționale, atenție, am vorbit cu judecători de la ÎCCJ, de la CCR, și ceea ce mi-au confirmat este foarte, foarte grav: acele mandate sunt ilegale. Practic, orice avocat deștept din România se poate duce frumușel să facă un recurs în casație pe motiv de procedură incompletă, să atace mandatul, iar marii corupți din România pot scăpa.

Totul se datorează SRI, pentru că, sub aparența lucrurilor bine făcute și a interesului național, ei au depășit cadrul legal.

Citeşte şi:  Radu Adrian, fostul ofițer SRI care s-a întâlnit cu Băsescu: Ne-am întâlnit întâmplător. Mă cunoaște în calitate de ziarist


Printr-o hotărâre CSAT s-a spus că și corupția este vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, dar o hotărâre CSAT nu ține loc de lege. SRI trebuia neapărat să meargă în Parlament și să-și completeze legea de funcționare. Nu a făcut-o și de aceea este acum această bătălie, și după declarațiile mele recente, băieții s-au grăbit.

L-au pus pe domnul Klaus Iohannis să trimită exact aceste legi Big Brother, pentru a avea temei legal. Mandatele date pentru corupție au fost obținute ilegal! Suntem mai rău ca pe vremea comuniștilor! SRI calcă în picioare legea din România
", a declarat Adrian Radu.

Adrian Radu a vorbit şi despre Alina Bica a cărei anchetare ar fi, în opinia ofiţerului SRI în rezervă, o reglare de conturi.

"A fost o reglare de conturi! Doamna Bica nu a mai vrut să execute ordinele lui Coldea și normal că Kovesi și Coldea au scos arsenalul pe masă. Modul de acțiune este tipic comunist! Dacă stați și analizați puțin, veți vedea că doamna Bica a fost arestată pentru fapte pe care le-a făcut mai demult, nu în calitate de șef DIICOT.

Uitați-vă în legea SRI, pentru că acolo spune că rolul SRI este de a preîntâmpina. Asta înseamnă că SRI știa acele fapte și a încercat să o șantajeze? Toată lumea aplaudă SRI și DNA, ce fata Morgana. Domnule, rolul SRI este să preîntâmpine, nu să scoată dosare după 10 ani de zile. De ce nu a făcut-o mai repede? Eu vorbesc pe lege, nu pe vorbe. Adică, dumneata ca SRI ai știut că doamna Bica a făcut acele fapte și tu l-ai lăsat pe domnul Traian Băsescu să o numească în funcție (...)

Bica din punct de vedere profesional a fost impecabilă și credeți-mă că rar laud un procuror. Asta este și întrebarea mea: cum a ajuns în funcție?", se întreabă Adrian Radu.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ