Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după eliberarea Elenei Udrea: Opriţi-vă, imbecililor!

| 07 mai, 14:42

Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată joi din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul "Gala Bute". Udrea a stat două luni şi jumătate în arest preventiv. La ieşirea din penitenciar, Udrea a declarat că „nu a fost uşor”, dar că nu a fost surprinsă că s-a ajuns la această situaţie a arestării ei, dând vina din nou pe o justiţie „controlată de politic şi de orgolii personale”. „Îi mulţumesc lui Traian Băsescu că a continuat să creadă în mine.

La scurt timp după ce Elena Udrea a terminat declaraţiile din faţa penitenciarului, preşedintele Traian Băsescu a lansat un nou atac la adresa judecătorilor printr-un mesaj postat pe Facebook: "Opriți-vă, imbecililor!
Un grup de parlamentari a început o bătălie nemiloasă cu codul penal și cu justiția pentru a înlocui sintagma “suspiciuni rezonabile” cu sintagma “indicii temeinice”. Eu, ca om politic, susțin că formularea actuală trebuie să rămînă pentru că dă un spectru foarte larg de apreciere judecătorului. Încercarea de a-l încorseta pe judecător în criterii înguste, la aprecierea arestării preventive, ar fi o greșeală și, în mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici.
Personal, cred că problema sistemului judiciar este chiar la parte din judecători, la mentalitatea lor legată de propria independență sau de propria lor putere.
La bordul navelor de mare tonaj, există o vorbă, care, cred eu, este aplicabilă și judecătorilor și ea sună așa: “La bordul navei, între pavilion și Dumnezeu este doar comandantul “. În toată istoria Marinei, nimeni n-a îndrăznit vreodată să-l pună și pe secund între pavilion și Dumnezeu.
Parafrazînd, “În justiție, între lege și soarta unui om, pe de o parte, și Dumnezeu, pe de altă parte, este doar judecătorul”. La fel ca și la comandantul de navă, alături de judecător, nu încape secundul, adică nici procurorul, nici ofițerul SRI, nici avocatul , nici atmosfera creată de televiziuni, uneori chiar cu sprijinul generos al procurorilor, nici opinia publică, nici foștii ofițeri acoperiți dintre judecători și procurori, nici politicienii.
Mai mult ca orcînd justiția are nevoie de judecătorul care este singur pe baricada legii și a conștiinței lui."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 10:56
stalin si poporul rus
OPRESTE-TE TEMBELULE, IN GROAPA !!!!!!
BA,MUCEA-FLAIMUCEA,GAINAR PE BARCA.TU,NU AI FOST COMANDANT PE BARCA.
TU,AI FOST CANDAMNAT,PE VIATA-DE SECURITATE, SA MORI INECAT IN FLEGMELE
ROMANILOR.BA,MILOGULE DE BETIV,DUTE DUPA MATA SI TACTU,CRETINE HOT.
HUO,GOLANULE,SA MORI CU CURVEA IN FORMOL SI IN CACASTORII....
08 mai, 16:51
Ghe. Cornel
Si daca a fost presedintele Romaniei, un cetatean cu 58 de dosare penale se numeste PENAL, nu politician.
08 mai, 07:53
El Condor
Care "om politic" ?
Un om politic trebuie sa faca parte dintr-un partid ( formatiune) politica ? Platesti cotizatie la vreun partid din "dispora" , ca in Romanikk nu prea figurezu in asa ceva ( caz in care esti - ... ?
07 mai, 21:14
Curiosu'
Sa vesdem cum o sa stai cu pavilionul
Daca va lua taranca vreo cinspe ani ?
07 mai, 16:32
STALIN SI LENIN
NAPARCA SECURISTA, LA ABATOR
BA,BOLSEVICE TEMBEL !!!! DUTE DRACULUI CU FAMILIA TA NEBUNA SI HOATA.
STRAMBULE,CHIORULE ,BOLNAVULE DE SIDA SI EBOLA,SA MORI INGROPAT CU
PADUCHII PE CARE II AI IN CREIERASUL TAU DE SATANA.OPRESTE-TE LA JILAVA,
BOULE MINCINOS SI CACACIOS DE FRICA ROMANILOR,HAI SICTIR,CAINE
07 mai, 16:22
Liviu Stoianov
NU la adresa judecătorilor!...
"...un nou atac la adresa judecătorilor" ??! Inexact, petit imbécile! LA ADRESA PARLAMENTARILOR !

Bine zice Basescu!

Ce blestemăţii mai coaceţi, infractorilor?! Afectaţi şi DNA, şi statutul şi munca procurorilor.

Oare aşteptăm ca "Nea Pandele" de la Minister sau Primărie să-şi bage mai întâi mâinile PÂNĂ LA UMĂR în banul public -- până se adună "indicii temeinice" că şi-ar fi înmuiat doar degetele?!

Propunerea voastră urmăreşte limitarea capacităţii de investigaţie a organelor de urmărire penală şi alterează echilibrul dintre drepturile omului şi nevoia socială de a trage la răspundere infractorii...

În mod clar, propunerea cu "indicii temeinice" îngreunează identificarea, urmărirea şi pedepsirea infractorilor, pe linia Suspect - Acuzat - Condamnat.

Nu există în prezent o nevoie socială imperioasă de modificare a cadrului legislativ în regim de urgenţă. Aşa ceva are un sens pe care NU ÎL REGĂSIM în nicio legislaţie europeană/internaţională şi NU CORESPUNDE cu o jurisprudenţă veche de sute de ani... Ţepele lui Vlad Drăculea nu sunt suficiente pentru voi, tâlharilor !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ