Traian Băsescu are un nou DOSAR PENAL

| 06 mai, 08:24

Fostul preşedinte Traian Băsescu este urmărit penal într-un nou dosar, relatează România TV. Este vorba despre unul dintre dosarele în care fostul şef de stat primise NUP în 2010.

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale de PÎCCJ într-o cauză în care este vizat fostul președinte Traian Băsescu pentru restituiri de imobile.

Instanța a admis, în 27 aprilie, cererea Parchetului General, a constatat legalitatea și temeinicia ordonanței din 30 martie 2015 a PÎCCJ și a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Dosarul este format în urma plângerii Ioanei Preda împotriva lui Traian Băsescu. Potrivit unor surse judiciare, femeia îl acuză de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru că, în calitate de primar al Capitalei, în 2003, ar fi emis nefondat trei dispoziții de restituire în natură a unor imobile.

Inițial, cauza a fost la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, însă a fost preluată de PÎCCJ, care în 2010 a dispus neînceperea urmăririi penale.

De asemenea, PÎCCJ a cerut instanței confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un alt dosar în care este vizat Traian Băsescu, la plângerea lui Corneliu Vadim Tudor, privind răpirea jurnaliștilor în Irak. În acest caz, Judecătoria Sectorului 5 are termen de judecată în 13 mai.

În timpul mandatului lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, 66 de case au fost retrocedate într-o singură zi unei singure persoane. S-a întâmplat în anul 2003.

Nicholas Jordan, un român care a obţinut cetăţenie americană, a pretins că este fiul unui fost senator din perioada interbelică, ce ar fi deţinut toate casele donate ulterior statului român. El a devenit brusc beneficiarul uriaşei averi din apropierea centrului Capitalei: mai multe case vechi construite de către un fost politician, Iordache Minciulescu, în perioada interbelică. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case. Le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român. Situația s-a schimbat însă radical în 2003, când la uşa lor a venit Nicholas Jordan. Acesta pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele.

Primele evacuări din case retrocedate pe vremea când Traian Băsescu era primar al Capitalei VIDEO

Oamenii spun că Traian Băsescu, primarul Capitalei de la acea vreme, ar fi semnat retrocedările fără a i se face dovada că Nicholas Jordan era cu adevărat cine se pretindea. În pericol să fie aruncați în stradă, aceștia au cercetat documentele și au descoperit mai multe nereguli. Mulți au făcut demersuri pentru a cumpăra casele, însă nu au reușit din cauza situaţiei încurcate a proprietăţii imobilelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 14:34
Cezara
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitateanoastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
06 mai, 08:29
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ