Şeful Inspectoratului de Poliţie Botoşani şi şeful Serviciului Resurse Umane, suspectaţi de abuz în serviciu

| 05 mai, 22:36

Seful IPJ Botosani, Cristian Augustin Cucoreanu, si seful Serviciului Resurse Umane, Andrian Osolinschi, sunt suspectati de Serviciul Teritorial Suceava al DNA de abuz in serviciu, in acest dosar fiind facute, marti dimineata, mai multe perchezitii in sediul IPJ Botosani.

Potrivit procurorului sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, cei doi sunt suspectati de abuz in serviciu in cazul numirii unui politist intr-o functie superioara, iar cercetarile se extind si in legatura cu alte cazuri, transmite Mediafax.

Potrivit primelor cercetari ale procurorilor anticoruptie, Cristian Cucoreanu, in calitate de sef al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, in virtutea functiei detinute si ca urmare a intelegerii avute cu seful serviciului Resurse Umane din IPJ Botosani, comisar sef Osolinschi Andrian, de a numi intr-o functie superioara pe inspectorul principal Cristian Cezar Suhan, a emis in 29 decembrie 2014, contrar regulamentelor si ordinelor ce reglementeaza activitatea de personal in cadrul MAI, o dispozitie de numire in functie ce continea aspecte nereale referitoare la constituirea comisiei de identificare a personalului pretabil a ocupa o functie vacanta.

Numindu-l in aceasta maniera pe inspectorul principal Cristian Suhan in functia superioara de specialist I, comisarul sef Cristian Cucoreanu a incalcat astfel atributiile de serviciu, sustin procurorii DNA, care mentioneaza ca actiunile lui Cucoreanu au dus, pe de o parte, la obtinerea unui folos necuvenit in beneficiul ofiterului Suhan, lucrator de politie in cadrul IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, prin numirea in functia superioara, si remunerarea ilegala a acestuia, iar pe de alta parte la producerea unui prejudiciu moral ofiterilor de politie ce indeplineau conditiile de accedere pe functia superioara, necesara dealtfel, ocuparii gradului profesional de comisar sef de politie.

Seful Serviciului Resurse Umane, Andrian Osolinschi, este suspectat ca, in virtutea functiei detinute, fara a respecta dispozitiile legale pe linie de resurse umane ce reglementeaza activitatea de personal in cadrul MAI si ca urmare a intelegerii avute cu seful inspectoratului comisar sef Cucoreanu, de numire intr-o functie superioara a inspectorului principal Suhan, a confirmat cu buna stiinta, in conditii ilegale dispozitia sefului IPJ Botosani din 29 decembrie 2014 ce continea aspecte nereale, referitoare la constituirea comisiei de identificare a personalului pretabil a ocupa o functie vacanta, incalcandu-si astfel atributiile de serviciu.

Procurorii mentioneaza ca in acest caz nu a fost asigurata publicitatea postului, desi structura de resurse umane era obligata in acest sens, nu a fost constituita comisia pentru ocuparea postului vacant, nu au fost selectate cadrele de politie care corespund cerintelor postului vacant si nu a avut loc interviul pe subiecte profesionale.

Cei doi suspecti se afla la sediul DNA Suceava pentru audieri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 08:35
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ