Curtea de Apel Cluj a admis contestația DNA! Foștii șefi ai IPJ Bistriţa rămân în AREST preventiv

| 05 mai, 17:33

Magistrații Curții de Apel Cluj au admis contestația DNA. Astfel, au fost respinse cererile formulate de inculpaţi de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu şi s-a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă faţă de aceştia, măsură care se menţine în continuare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus luni trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpaților Mureșan Ioan Ovidiu, Hasnăș Roberto Emil și Cloșcă Leon Anton în dosarul în care cei trei sunt cercetați pentru abuz în serviciu și fapte de corupție.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că „în perioada iunie – noiembrie 2014, inculpații Mureșan Ioan, Hasnăș Roberto Emil și Cloșcă Leon Anton, în calitate de șefi ai unor structuri ale poliției, în mod repetat, la diferite intervale de timp, și-au încălcat atribuțiile de serviciu de mai multe ori”.

Mai mult, în același dosar s-a dispus trimiterea în stare de libertate a inculpaților Cârcu Paul Marian, Sângeorzan Viorel, Manciu Mihai Mircea și Bîgiu Dumitru Florian, cu toții implicați în fapte de corupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, dar în data de 28 aprilie magistrații maramureșeni au decis ca foștii șefi ai IPJ Bistrița-Năsăud să fie plasați în arest la domiciliu.

Citeşte şi: Alina Bica și Dorin Cocoș rămân în arest la domiciliu

"Prin încheierea nr.66/F din 28.04.2015:În baza art. 242 alin. 2, art. 221 şi art. 218 Cod procedură penală admite cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii:MUREŞAN IOAN OVIDIU (, HASNĂŞ ROBERTO EMIL şi CLOŞCĂ LEON ANTON, arestaţi preventiv şi aflaţi în Penitenciarul Gherla, a măsurii arestului la domiciliu prevăzută de art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, pe o durată de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri..."

Procurorii DNA au scos la iveală neregulile din Poliția bistrițeană la sfârșitul lunii noiembrie, atunci când șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, Șeful Poliției Rutiere, Roberto Hasnăș și Șeful Poliției Năsăud, Leon Cloșcă, au fost arestați preventiv  pentru 30 de zile, fiind acuzați că au pretins şi primit, în mod repetat, bani sau bunuri pentru a trece cu vederea nereguli constatate în teren.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ