STENOGRAME. Cum intimida Cristian Adomniţei echipa de audit: Ar trebui să gândiţi că poate nu-i calea cea bună

| 08 mai, 15:47

Procurorii DNA Iaşi au cerut astăzi, 8 mai, arestarea preventivă a lui Cristian Adomniţei, şeful CJ Iaşi şi a altor trei persoane implicate într-un dosar de fraudă cu fonduri publice.

Potrivit DNA, in calitate de presedinte de CJ si de ordonator principal de credite, in perioada martie-aprilie 2015, cu intenție directă, le-ar fi ajutat pe Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid, cu care avea o relatie apropiată, pentru a evita descoperirea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu pe care acestea le-ar fi comis intr-un contract privind promovarea judetului Iasi. In baza unei intelegeri cu faptuitoarele, spune DNA, Adomnitei ar fi efectuat demersuri sa amane finalizarea misiunii de audit, sa creeze aparenta sa toate materialele prevazute in contract fusesera predate in termenul contractual si sa creeze timpul necesar pentru ca SC Laser Co sa realizeze si sa predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodata.

Potrivit anchetatorilor, Adomnitei ar fi exercitat acte de intimidare asupra auditorilor din cadrul Serviciului Audit Public Intern din cadrul CJ Iași, in vederea amanarii clarificarii situatiei executarii contractului si i-ar pus in ipostaze umilitoare, reproșându-le acestora modalitatea de efectuare a auditului.

VA PREZINTAM MAI JOS STENOGRAME DIN DOSARUL DNA:

Adomnitei se declara speriat de prejudiciu. "Pe mine mă sperie, nu înţelegi? 277! Nu pricepeţi că mă sperie?! Aş vrea să îl văd schimbat!", spune acesta.

"Nu se poate ca pentru trei miliarde cinci sute plătiţi tu să nu fi primit materiale de două milioane şapte sute! Sunteţi nebuni la cap?! Nu există aşa ceva!" mai spune Adomnitei, potrivit stenogramelor.

In ziua de 17 martie 2015, in cadrul unei sedinte derulate la sediul CJ Iași, abordandu-se problema respectivului contract, presedintele ADOMNIȚEI Cristian Mihai a solicitat sa fie prezenti si auditorii implicați si, in cursul discuțiilor, a continuat sa faca reproșuri subtile martorului CONSTANTINESCU Fănel, incercand, intr-un mod voalat, sa-i intimideze pe auditori, aducandu-le la cunoștință ca detine trei plangeri formulate impotriva acestora, cu privire la conduita lor si incercand chiar sa-i determine pe ceilalti doi auditori – Catarau Ion si Calance Dumitru sa nu ”mearga pe acelasi drum” cu seful lor, Constantinescu Fanel :

”……Şi încerc să vă zic tuturor: domnu’ Fănel a ales o cale, pe care, ce să zic, îi urez sănătate, că succes.... O cale, nu ştiu ce vrea să demonstreze prin calea aia.. Nu ştiu dacă în timpul controalelor dumnealui sau colegilor, dar mai ales ale dumnealui - colegii lui sunt un pic mai... încearcă să se abţină – respectă cu totul legea pe care dumnealui trebuie s-o respecte, legea de funcţionare pe audit. Succes, n-am ce să-i spun. Dar (nn: neinteligibil) vă rog următorul lucru: toate cele care aţi fost controlate, sunteţi sau veţi fi, cum e cazul lui... (nn: neinteligibil) Citiţi şi voi legea pe care controlează domnu’ Constantinescu, că eu n-am cum să.. . eu nu pot lucra cu şapte ani de acasă, e prea târziu... Aşa încât dacă vă simţiţi acostaţi, înghesuiţi, vă invit la preşedinte sau la vicepreşedinte. E opţiunea lui dl. Constantinescu….”

…………………………………………………………………………

”….Şi deja, repet şi credeţi-mă, am trei plângeri. Mă străduiesc să caut încă drumul corect, dar ...Colegii dvs îi apreciez că sunt mai... culmea, că sunt cam de aceeaşi vârstă, aţi trecut prin viaţă şi asta vă face puternici, că ştiţi cum... Nu au mers pe drumul ăla, cu dvs. Poate nici nu-i bine să meargă cu dvs, părerea mea. I-am invitat şi pe ei astăzi aici, ca să aud exact ce zic….”

Atunci cand martorul CONSTANTINESCU Fănel i-a precizat : ”Domnu’ preşedinte, eu vreau să vă spun aşa, că pe calea care am ales-o, eu consider că este o cale foarte bună şi foarte sănătoasă, domnu’ preşedinte. Şi să ştiţi că am s-o urmez, indiferent ce se întâmplă mai departe”, numitul ADOMNIȚEI Cristian Mihai l-a asigurat ca este liber sa meraga pe acea cale, ca nu se va intampla nimic, ca el nu-i va spune sa fac sau sa nu faca ceva, garantandu-i chiar ca ” …domnu’ comandant, cât sunt eu preşedinte şi am să mai fiu, tot şef la audit rămâne, vă garantez eu, ca să nu pară că-i altfel”, insa i-a precizat ”Ar trebui să vă gândiţi că poate nu-i calea cea mai bună, asta încerc să spun”…..

” ….Sper să se lămurească şi el... Când se va lămuri, sper, cât mai repede şi în timp util pentru toţi, să revenim la atmosfera frumoasă care era. Că nu poţi să stai aşa, în consiliu...”

Tot in cadrul discuției numitul ADOMNITEI Cristian a precizat, adresandu-se auditorilor ” : Vă spun de pe acuma, încă o dată vă spun, dacă-i nevoie: pentru mine, cuvântul vostru-i lege! Ce spuneţi voi că e făcut, de mers la Parchet, de...”

-----------------------------

De asemenea, in ziua de 27.03.2015, numitul ADOMNIȚEI Cristian Mihai a contactat-o telefonic pe numita IRIMESCU Carmen Ingrid, despre care stia ca doreste sa se intalneasca cu el.

Din discuție rezultă faptul ca era vorba despre o chestiune urgenta, cu privire la care IRIMESCU Carmen Ingrid i-a cerut sprijinul presedintelui CJ Iași:

”IRIMESCU CARMEN INGRID: Alo?

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: D-na director...

IRIMESCU CARMEN INGRID: Da.

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Dar nu ajung pe la consiliu nu ştiu de ce vrei să te vezi cu mine.

IRIMESCU CARMEN INGRID: A...

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Arde până marţi?

IRIMESCU CARMEN INGRID: Aoleu! Până marţi? Deci eu voiam să vă spun că am primit o notificare că tocmai declanşează auditul o misiune de audit la serviciul meu. De unde, brusc şi instantaneu, nu ştiu. Probabil ca răzbunare că le-am răspuns în mai multe privinţe. Auditul o să dureze cam o lună, deci este un volum de muncă...

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: O să vedem, bine. Hai, că o să lămurim. Am priceput.

IRIMESCU CARMEN INGRID: Da? Ok.

ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Deocamdată voi aveţi de livrat şi proiectul ăla. Şi după proiectul ăla să vă auditeze cât vrea el. Hai, mai povestim, am înţeles. Bine.

IRIMESCU CARMEN INGRID: Bine, mulţumesc, la revedere!”

---------------------------

In ziua de 30.03.2015, presedintele CJ Iași i-a convocat pe cei trei auditori pentru o discuție pe marginea respectivului document.

”ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Ok. Acuma eu mă sperii, când văd aicea... 277 ….prejudiciu….

CĂTĂRĂU ION: Deci 277 reprezintă aceste producţii din materialele de promovare, care, cu siguranţă - cu cea mai mare siguranţă, o parte dintre ele, nu ştiu cât au fost folosite la activităţile de promovare la rându' lor. Dar nu avem documente... Posibil să fie ce trebuie, nu este terminat…. Nu e un document finalizat. Şi noi o să ne apucăm acum de recuperat prejudiciul.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu, că nu rămâne aşa! El dacă pleacă aşa…. Lumea despre asta vorbeşte.

CĂTĂRĂU ION: Da' n-are unde pleca!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu m-aţi înţeles! Deci eu vă... nu înţelegeţi ceva... Eu v-am mai zis o dată - eu fac ce spuneţi voi, mă!”

”ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: La ora asta, când vorbim noi - ce nu este lămurit şi trebuieşte lămurit?

CĂTĂRĂU ION: Ce s-a întâmplat cu aceste obiecte, din momentul în care le-au primit la magazia dumnealor, care, magazie nu-i o magazie oficială a Consiliului Judeţean ... Şi pe urmă când am făcut noi inventar.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci nu mai bine, înainte de a scrie lucrurile astea, pui întrebarea asta directă şi aştepţi să îţi dea şi răspunsu'?!

CĂTĂRĂU ION: I-am spus, da' n-a vrut să... Au refuzat să discute cu noi!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Am înţeles. Da' pe mine mă sperie când văd...! Pe bune! Şi sunt convins... că doar n-a plecat nimeni cu.. bunurile alea, aşa!

CĂTĂRĂU ION: Uitaţi-vă dumneavoastră la data acestui document - la data acestui FCRI ….cât am aşteptat noi până a vă raporta dumneavoastră...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Din 20.03. Dar eu n-am primit……”

”ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Măi, dar nu. Staţi un pic aşa! Nu. Staţi ca să mă lămuresc eu , că una-i una, alta-i alta. Sentimentul vostru este că n-au fost făcute către SALZIS , că s-a recepţionat?

CĂTĂRĂU ION: Avem şi această ipoteză...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Păi, da' hai să vedem despre ce vorbiţi. Pentru că dacă voi simţiţi... Dacă discuţia are loc doar că nu s-au împărţit... Nu prietene! Nu ia nimeni acasă 20 de albume că n-are ce face cu ele! Sentimentu' care se poate vedea este că n-au fost făcute de către SALZIS şi, după aceea, se schimbă discuţia. Dar asta - spuneţi-mi ce gândiţi! Că atunci ….dacă voi o să spuneţi că vi-i foame, că asta credeţi, atunci eu mă gândesc la mâncare. Dacă voi vreţi pantofi, de fapt, eu nu mă gândesc la pantofi - că voi îmi spuneţi că vi-i foame! Ori îmi spuneţi ce gândiţi şi ce vreţi...Şi eu sunt... V-am spus din start – pentru că…. rău e uşor să faci!

CALANCE DUMITRU: Da. Şi noi ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am vrut să lămurim aici lucrurile.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci pentru mine lucrurile sunt foarte clare! Că eu merg pe mâna voastră, nu merg pe mâna lor! Că ele n-au cum să... verifice că au un auditor. Se bănuieşte că voi ştiţi mai multă carte decât ele! Deci de asta se prezumă, de la asta pleacă discuţia. ”

…………………………………………………………………

”ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Una peste alta, pe mine mă interesează dacă toate materialele au fost livrate. Asta este temerea mea.

CĂTĂRĂU ION: Toate materialele... în momentu' acesta vă putem spune că nu au fost livrate. Au fost luate numai 11 poziţii de 121.000 de lei.”

………………………………………………………………………………….

”ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Subliminale?Deci treaba-i clară pentru mine…. Obiectivu' meu este în primul rând să ştiu dacă... nu au intrat toate….

CĂTĂRĂU ION: Subliminale... Şi să mai lămurim aspectul celălalt, cu acele albume...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Dacă este adevărat….cu acele albume….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Păi, nu, albumele să le facă, domnu' preşedinte! Că trebuie să le facă!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Normal că tre' să le facă! Despre ce vorbim?! Da' trebuie albumu' cu aeroportul făcut, nu cu ...!”

Albumul nu putea fi ”facut cu aeroportul”, intrucat albumul fusese predat in ziua de 19 decembrie 2013, iar aeroportul fusese finalizat in luna august 2014 si inaugurat in ziua de 21 august 2014.

Ulterior, numitele Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid au fost chemate in biroul in care avea loc discuția, presedintele continuand sa simuleze o atitudine impartială, chiar reproșându-le acestora gravitatea situatiei:

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI :….Deci ei zic aşa - din astea cu 16 s-au dat 11, că atâta e pe semnătură. Eu vă prezint 'big-picture'. Voi acuma îmi spuneţi - dacă e ceva - între timp... Dacă nu, tre' să mai completaţi cu documente. Că în lipsa unor documente... În lipsa şi a altor documente...se constată un prejudiciu de 2.770.000.000. Materiale care nu se... nu le-au putut găsi. Deci asta este! Au găsit - ce au găsit ei - de la 330 la 270 au găsit. Şi restu' – asta care cu 16 poziţii, care cuprinde 330 de milioane….330.000 de lei - avea 16 poziţii, dar de predat s-au predat 11 poziţii. Nu, domnu'...?

CĂTĂRĂU ION: Da, da. Corect! Numai că aicea... Aici, în acest cadru... prejudiciul…. Cele cinci poziţii lipsă reprezintă 213.000 lei.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Normal, că aşa se ajunge…

CĂTĂRĂU ION: Deci ăsta e 213.000 lei. 277 reprezintă ceea ce n-am găsit în depozit.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Totalu'. Da' încă o dată zic - să fim atenţi la ce scriem şi cum scriem. Dacă n-am găsit în depozit, nu înseamnă că le-a luat cineva. Le-o furat sau nu ..…..Deci de asta spun - când scriem mare şi cu rost - prejudicierea patrimoniului public cu 277, asta înseamnă!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Mata ai scris, nea IOANE!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu înseamnă altceva, decât asta!

CĂTĂRĂU ION: Şi în momentu' acesta aceasta susţin! Pentru că aşa am documente. Dacă vor prezenta dumnealor sau altcineva justificări...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Pe mine, primul şi primul lucru care mă interesează este…. că nu înţeleg…. deci ei au verificat intrările în magazie.

CĂTĂRĂU ION: În final asta a fost.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Care nu justifică că s-a livrat întregul contract, nu?

CĂTĂRĂU ION: Da.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI Asta e ideea. Păi în primu' şi în primu' rând, înainte de a da vreun răspuns, vreau să văd că s-a recepţionat toată marfa comandată. De aici plecăm. Cum s-a cheltuit ea după….. Că s-a împărţit la TEL AVIV, la VIENA... Asta e altă discuţie. E următoarea discuţie...! Dar prima discuţie este să vedem că în hârtii, cel puţin - dar sunt convins că şi în fapt! Mă, dacă erau nişte lingouri de aur, sunt convins că aveai ce face cu ele! Dar nişte albume?! Alea nu le poţi justifica în... bazar… Adică nu mă gândesc că cineva le-a furat să le vândă!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' n-a spus nimeni că le-a furat, domnu' preşedinte!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Când scrie aicea 'Prejudiciu', nu mai contează că le-a furat, că le-a...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' nu-s furate! Că nu-s justificate e altă chestiune!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci eu nu semnez aşa acest FCRI! Principala problemă - te rog să răspunzi la întrebarea mea! Nu la altă temă sau la altă întrebare!

JINGA CRISTINA TEODORA: Am un dosar complet cu documente... eu nu le-am dat la... pentru că…..

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: TEODORA, ai răbdare oleacă! Eşti investigată! Nu este de plătit , bun…..îi spui….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Spuneţi!

JINGA CRISTINA TEODORA: Eu nu am fost notificată că acest…..

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: TEODORA, ai răbdare!

CONSTANTINESCU FĂNEL: O să fiţi şi notificată!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deocamdată... tu ştii cum e? …neinteligibil….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu-i nici o problemă! Da' asta nu-i o problemă!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Asta-i ultima grijă că n-ai fost notificată. Deci ceea ce... direcţia în care vor merge lucrurile este următoarea - în primul rând să ne asigurăm că LASER CO a livrat tot ce...S-a plătit LASER CO tot? De plătit s-a plătit. Păi dacă s-a plătit tot, să văd că a intrat tot…. magazia trebuia să se fi încărcat...la dracu…. cu toate poziţiile alea! Aia e prima întrebare. Asta spune omu'. Nu s-au încărcat? Prejudiciu!

CALANCE DUMITRU: Corect.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Băi, nasol! Prejudiciu' te urmăreşte - ia casa, ia maşina, ia căţelu', ia ce are de luat! Adică nu există... Asta-i chestie de… cum să spun - asta e o chestie minimală! Că trebuia... După aia sunt ieşirile! S-au dus la mama dracului! Hârtiile ei încă nu le-au văzut! Ei, în lipsa hârtiilor - că n-au avut acces - cum spui tu - au constatat că nu ştiu ce... Acum, să fiu sincer: Voi aţi avut audit la magazie sau la Achiziţii? Şi atuncea aţi găsit minusu' la... (n.n. - hartiile la care face referire presedintele, inclusiv actul ce atesta, fictiv, restituirea albumelor, semnat de catre acesta, urmau a fi prezentate de catre Jinga Teodora, in ziua de 01 aprilie 2015, auditorilor)

CĂTĂRĂU ION: Nu, oriunde a fost un efect a mers auditul…. da' treaba să fie foarte clară! Oriunde, în birou' dumneavoastră nu puteam intra. În rest, puteam intra oriunde! Vrem să fie foarte clar!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Da' vă spun eu - puteţi intra în birou' meu!

CĂTĂRĂU ION: În faţa legii nu păţesc nimic! Dacă nu intram, puteam fi acuzat de neglijenţă. Nu e asta o problemă! Nu suntem ca americanii, că dacă n-am autorizaţie...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu, nu sunteţi.. Ziceţi, fetelor, acuma, ce...? Dar acuma înţelegeţi unde se duce discuţia! Discuţia se duce... şi acolo vreau şi eu să ştiu - dacă s-au plătit trei miliarde şi nu ştiu cât...tre' să fiu convins că tot ce s-a plătit s-a primit!

JINGA CRISTINA TEODORA: Tot ce s-a plătit s-a primit. Avem un dosar complet.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Unde scrie?

JINGA CRISTINA TEODORA: Deci ideea este următoare - când au venit cei trei colegi la noi...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Toţi trei.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Adică noi trei.

JINGA CRISTINA TEODORA: Eu am avut buna credinţă. I-am primit. Deja, când am văzut că, deja depăşesc orice atribuţii... M-am documentat. Am citit şi eu legile... privind auditul. Şi am constatat.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Mai ziceţi o dată? Că n-am înţeles. Da' mă rog... Spuneţi!

JINGA CRISTINA TEODORA: Că n-aţi respectat întrebările. Deci trebuia să ne notificaţi, ca şi structură... atrasă că dumneavoastră sunteţi în audit la Achiziţii. Trebuia să notificaţi că suntem structura atrasă în auditul dumneavoastră. Şi vă prezentam toate documentele. Numai că nu aţi procedat aşa!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Şi fără asta n-aţi putut să le prezentaţi, doamna...?

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Dom'le, na! S-au speriat de voi. Aşa!....

CONStANTINESCU FĂNEL: Bun. Spuneţi mai departe!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci acuma înseamnă că eu o să... Ei ce-mi cer mie - să vă dau vouă dispoziţie... Scrie pe aici ...pe undeva…

CĂTĂRĂU ION: Exact!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu? Transmiterea FCRI la Direcţia Juridică... Nu asta. Care? Unde scrie să le dau dispoziţii? Nu la pauşal, aşa! Deci semnat... Emiterea unei dispoziţii... Primul număr ... Păi, obligaţia legală... Unde e legea? Ca să spui…..Că ea n-are lege! E legală că-i spun eu!

CĂTĂRĂU ION: E suficient!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: E obligaţia ei că-i spun eu, nu? Păi asta eu şi spun. Deci, cel puţin verbal la momentu' ăsta, aveţi obligaţia....

CĂTĂRĂU ION: Nu, că...dumneaei o contestă la HAGA!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Da, domle, normal. Da' fiecare se apără cum poate! Aicea nu e cum... Deci deocamdată aveţi…cum se cheamă…..dispoziţie verbală ca să împliniţi pasul I. Pasul I pentru mine este următorul – băi, îs aproape ….Doamne Ferească? Adică a dispărut un album de la ce s-a plătit... Dacă s-a plătit tot... îi clar păi trebuia să fie toate intrările! Deci primul şi primul lucru vreau...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Minus ieşirile, domnu' preşedinte... Dacă sunt!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Stai un pic! Ieşirile după aia! Da' tu tre să ai hârtii pentru intrări…….eventual nu ai pentru ieşiri! Că le-au dus la VIENA, le-au dus la... Unde le-au dus! Dacă ţine de intrări, asta-i prima mea…..deci e primul pas! După ziua de azi, toţi cei trei vin la mine... Eventual veniţi în cinci, ca să vă împrieteniţi, să-mi spuneţi Bun. Deci dacă am găsit toate intrările putem la pasul II. Să vedem unde s-au dus o parte dintre subiectele care au intrat. Asta e altă... Hai, TEODORA nu te mai uita că... îl străfulgeri cu privirea! Lasă-l acuma!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Da' nu, că nu mă străfulgeră doamna!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: M-aţi pus pe mine.. sau...?

CĂTĂRĂU ION: Nu pentru noi o face! Pentru noi... că noi suntem perisabili, nu suntem...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Eu nu sunt perisabil! Domnu'...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Mie mi-o spui de fiecare dată!

CĂTĂRĂU ION: Nu-i adevărat! Nu vă perii! Înţelegeţi o dată! Nu e vorba de periat! Dumneavoastră sunteţi...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Domnu' CALANCE...

CĂTĂRĂU ION: Nu, nu! CALANCE e el!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Iertaţi-mă!

CĂTĂRĂU ION: Nici o problemă! Înţelegeţi odată că, pentru mine este un fiasco, dacă dumneavoastră, din cauză că n-am reuşit să vă protejăm ... se întâmplă ceva! Ori, cel mai expus...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Domnu' CĂTĂRĂU! După 10 ani de experienţă, sunteţi un om tânăr, mă gândesc că aţi dezvoltat toate speech-urile care pot fi pe pământu' ăsta!

CĂTĂRĂU ION: Dacă nu credeţi ceea ce spun, n-are rost să vă dovedesc!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Da, domle, este .. Fără discuţie! Da' e ok ce zic eu? Deci până acuma, ce am zis - vi se pare că trebuie făcut altfel?

CĂTĂRĂU ION: E ceea ce v-am rugat noi să aprobaţi.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci deocamdată... că şi ele - se apără cu legea, nu? Nu se apără cu tupeu' şi cu abuz, da? Se apără cu legea.

CĂTĂRĂU ION: Au încălcat flagrant legile ţării! Flagrant au încălcat ... Uitaţi şi dumneavoastră, deci gestionează 16 poziţii …le duc….

JINGA CRISTINA TEODORA: Domnu' CĂTĂRĂU, da' nu...

CĂTĂRĂU ION:…. Într-o magazie neorganizată! Flagrantu' îl susţin, dacă vreţi la Marea Adunare Naţională - unde vreţi dumneavoastră! O susţin şi plătesc eu! Eu plătesc. Cu prestigiu'...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Alo! Domnu'... pentru că…..deocamdată ele mai au şi alte sarcini. Deci treaba e simplă - pentru pasu' I - este ok să dau dispoziţia să li se prezinte dosarul de recepţie? Cum ar veni...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Toate documentele care le au! Domnu' preşedinte, care vin în susţinere... să le prezinte, dom'le! Că nu se supără nimeni! Aţi venit la audit şi n-am primit vreun document, doamna...?

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Stai, dom'le, un pic! Că ele îţi spun că n-ai avut... ordin de serviciu... Asta îţi spun! Au şi ele dreptate. De ce n-aţi... făcut? (n.n. Acest aspect este pur si simplu neadevarat, nefiind necesar vreun alt ordin de serviciu, in afara celui initial)

CONSTANTINESCU FĂNEL: Pentru că v-am explicat - am discutat cu dumneavoastră, doamna JINGA! Eu am să vă mai explic încă o dată. Îmi permiteţi domnu' preşedinte două cuvinte să-i explic, da? Dacă eu am misiune la Achiziţii, da? Şi mă duc pe o pistă de audit... Poate să aibă legătură cu proiectele, cu contabilitate, cu magazia centrală... eu nu pot să fac şapte ordine de servici, doamna...!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Ei, şi puteţi să faceţi! Nu asta e problema! Vi le plătesc!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Fac notificare, dacă... nu-i problemă!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Dacă s-au aprobat două, se aprobă încă şapte! Nu-i nici o problemă!

JINGA CRISTINA TEODORA: Trebuia să veniţi cu notificare ca şi structură...atrasă. Noi eram structura atrasă.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Da' îi fac domnu' preşedinte! Nu e problemă!

CĂTĂRĂU ION:... (neinteligibil ) din auditul financiar. Peste tot... legea 75….noi suntem pe legea 672. Nu există noţiunea de structură atrasă! Nu există aşa ceva în auditul intern! Îmi pare rău! Eu am participat la...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI:... Nu vreţi să vă întâlniţi să…. Dacă pe data de 14 vă întâlniţi, tu arată-i.... toate…… Când veniţi la mine, ne lămurim!

IRIMESCU CARMEN INGRID: ... Ca să închidem tot scandalu' ăsta...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu, stai aşa să zic! CARMEN, stai un pic! Eu am o altă problemă, nu ce...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Spuneţi, domnu'...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Singura mea problemă este următoarea - au de făcut împreună cu ALINA POPA Târgul de tehnologie. Şi au de făcut EXPO, la MILANO! Nu e glumă! Acela-i cel mai…..Adică în condiţiile în care li se zahariseşte de viaţă, nu mai fac nimic! Şi nu mai merg că-s la...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Noi ce tre' să facem, dom' preşedinte?

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu. Să le aduci ceai şi cafea în fiecare zi!

CONSTANTINESCU FĂNEL: La audit puteţi să beţi un ceai când doriţi dumneavoastră! Deci nu...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Aţi auzit ce am zis? Să le duceţi ceai şi cafea!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Da' de unde, dom'le?

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Vii la mine la birou. Iei cafeaua de aicea şi le-o duci lor.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Doar dacă luăm o şpagă... Domnu' CĂTĂRĂU?

CĂTĂRĂU ION: Vreţi să mă aşez în genunchi la dumneavoastră să vă rog să avizaţi treaba aceasta că aşa este bine?! Mă aşez în genunchi!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Dar nu…..Am înţeles! Staţi oleacă aşa!

CĂTĂRĂU ION: În această încăpere am 30 de ani de când intru! Din 1974! Bineînţeles că eram un amărât simplu...Credeţi-mă! Avizaţi acest... şi noi ştim ce tre' să facem. Şi ele vor trebui să facă ceea ce spune legea. În toate……..

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Domnu' CĂTĂRĂU! Ideea pentru mine este foarte simplă! Vă rog tare mult! Asta nu vi se pare în neant... ce zic eu...Să mai amână cu cinci zile. Cât e nevoie! Vă duceţi pentru că obiectivu' meu... pe mine mă sperie, mă, nu înţelegeţi, cuvântu' ăsta! Nu înţelegi? 277! Nu pricepeţi că mă sperie?! Aş vrea să îl văd schimbat! Voi spuneţi că pe ce aveţi azi, aşa...iese….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Exact aşa!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Şi atuncea eu vă spun Şi atuncea veniţi cu un alt FCRI - mai aproape de realitate. Cu acelaşi număr de înregistrare, dacă e nevoie... păi cum?

CONSTANTINESCU FĂNEL: Dacă domnu' CĂTĂRĂU e de acord, eu n-am nimic împotrivă!

CĂTĂRĂU ION: Da,o justificare...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Dom' CALANCEA, sunteţi de acord? Vă cer punctu' de vedere, nu...

CĂTĂRĂU ION: Puneţi acolo viză.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci domnu' CĂTĂRĂU...

CĂTĂRĂU ION: Şi daţi-ne drumu' să ne vedem de treabă!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Voi aveţi implicaţia, ei au rugămintea sau….obligaţia…. Zilele astea mergeţi la Direcţia de Achiziţii - rezolvaţi, verificaţi, auditaţi tot ce înseamnă Achiziţii! Clar! Pe ce vreţi voi! Achiziţii pe dosaru' ăsta. Dacă mai vreţi şi altceva... Nu am o problemă. În acelaşi timp, mulţumiţi-le şi pe femei. Veniţi cu ordinu' de serviciu. Vă duceţi acuma la birou, îl scrieţi, vi-l semnez...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' deja are notificare, pentru că va începe misiune de auditare la proiecte, domnu'...

CĂTĂRĂU ION: Domnu preşedinte, nicio problemă…..

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Şi în acelaşi timp ţineţi cont că...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Am înţeles, domnu' preşedinte! Da' nu le deranjăm cu nimica...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Dacă începe auditul după 5 iulie, suntem fericiţi ! Când vrei tu! Ca să scap de...

CONSTANTINESCU FĂNEL: După Paşti începe!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu, dom'le! Ele tre' să muncească până pe 5 iulie la MILANO, nu înţelegi?!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Lasă, dom' preşedinte!

CĂTĂRĂU ION: Ne trebuie maxim o zi.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Băi, hai, lămuriţi-o azi şi mai vorbim mâine!

CĂTĂRĂU ION: Îmi dă documentele azi sau mâine dimineaţă, când...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Exact! Şi mai vorbim mâine.

CĂTĂRĂU ION: La sfârşitul zilei noi le-am analizat. Şi constatăm.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Bineînţeles. Aşa facem! Şi reluăm discuţia de la punctu' ăsta.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Şi la documente puneţi şi sesizările care le-aţi făcut, că vreau să le văd şi eu! Asta aşa, ca paranteză.

CĂTĂRĂU ION: …neinteligibil….că documentul care…..neinteligibil…

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Am înţeles. Îi dau drumu' mâine! N-ai unde să spui altceva. Da' vreau eu să mă lămuresc - voi să-mi spuneţi - care e treaba cu intrările....

CĂTĂRĂU ION: Păi scrieţi pe el .

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Băi, nu pot să semnez. Că eu mă sperii de asta….

CĂTĂRĂU ION: Păi adăugaţi la avizare….

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Ce să adaug? Fac ce am făcut şi pentru voi!Şi v-am zis….

CĂTĂRĂU ION: Puneţi o rezoluţie!

IRIMESCU CARMEN INGRID: Domnu' preşedinte ne-a dat verbal...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Verbal vă duceţi şi lămuriţi-vă cu documentele!

CĂTĂRĂU ION: Mulţumesc că mi-aţi tradus. Eu am înţeles cam ce... Şi eu îi spun că la următoarele documente nu poate da dispoziţie verbală. Trebuie să pună rezoluţie pe document.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Da, domnule! Deocamdată dau tot ce îţi trebuie ţie. Dar ca să mă lămuresc eu, în primul rând, care este adevăru', în toată afacerea asta! Şi, după ce mă lămuresc, să fiţi convinşi că poate se rezolvă multe! Dar, deocamdată... vreau să ştiu care e adevăru'.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Domnu' preşedinte, la documentele alea justificative, să pună şi sesizările alea - că vreau să le văd şi eu...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Care sesizări?

CONSTANTINESCU FĂNEL: A lu' doamna... Plângeri, ce erau! Păi nu m-aţi judecat pentru reclamaţiile lor, domnu' preşedinte?!...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu v-am judecat încă… pentru nimic!

CONSTANTINESCU FĂNEL: A! Nu m-aţi judecat?! Cum? M-aţi judecat, domnu' preşedinte!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Da' ce v-a chemat cineva la vreun...?

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' vreau să le văd din curiozitate, aşa... Să le pun în ramă. Aţi spus că aţi făcut plângere împotriva mea, nu?

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Plângerea ei e plângerea ei! Ce... ?

CONsTANTINESCU FĂNEL: Eu?!! Ştiu foarte bine ce am făcut!

IRIMESCU CARMEN INGRID: Foarte bine!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Hai. Gata! Mergeţi şi lămuriţi lucrurile astea azi, cel târziu mâine! Când vă chem mâine, începând de la...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu ştiu. Discutaţi cu auditorii! Eu sunt supervizor.

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Şi le duci şi ceai şi cafea şi te asiguri că...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Da' este! Domnu' preşedinte, a fost dintotdeauna! Din punctu' meu de vedere...

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Deci discuţia este de colegialitate şi elegantă. Că suntem şi bărbaţi şi femei... Oameni normali cu tot ce vă trebuie, la... mansarda fiecăruia, da? Deci nu sare nimeni calu',... nu daţi hârtiile. Pentru că aici nu trebuie să fie aşa. Nu poate să rămână aşa! Dacă se creează această idee, foarte rău! Eu lupt cu geneza, nu cu cauza! Nu cu efectu'! Da'...?

CONSTANTINESCU FĂNEL: Am înţeles domnu' preşedinte. Am înţeles!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Nu se poate ca după o activitate de 30 de ani... să aibă prejudiciu de două milioane şapte sute! Eşti nebun?! Adică... n-ajungem la nimica! Deci evident, undeva... părerea mea... pe acest parcurs - o eroare de sistem... Nu se poate ca pentru trei miliarde cinci sute plătiţi tu să nu fi primit materiale de două milioane şapte sute! Sunteţi nebuni la cap?! Nu există aşa ceva! Deci evident că undeva... Ei au spus „Bă, noi am luat din ce... ceeea ce am văzut” Ok! Poate mai sunt şi alte hârtii pe care nu le-au văzut! Trebuie să le vadă şi pe alea înainte de a spune că e un prejudiciu de două milioane şapte sute! Înţelegi? Asta este schema. Şi, după ce ne lămurim şi mai bine unii cu ceilalţi, putem să purtăm o discuţie şi mai aproape de...

CALANCE DUMITRU: Corect! Despre asta este vorba! Trebuie să vedem până la ce sumă primim documente justificative din partea dumnealor. Atât!

ADOMNIŢEI CRISTIAN MIHAI: Păi, până la trei miliarde cinci sute! Cum adică până la ce sumă?! Ce discuţie îi asta?

CALANCE DUMITRU: S-a înţeles!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Poftiţi!”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ