Victor Ponta îi dă replica lui Băsescu la "Opriţi-vă, imbecililor!": A vorbit în oglindă când a făcut acel apel

| 08 mai, 08:48

Premierul Victor Ponta i-a răspuns lui Traian Băsescu la replica postată de acesta pe Facebook. Fostul preşedinte a postat, joi, un mesaj, pe Facebook, în care îi critică în termeni extremi de dur pe parlamentarii care au depus un proiect de lege de modificare a Codului Penal şi de Procedură penală, care fac mai dificilă arestarea.

"Eu cred că domnul Băsescu a vorbit în oglindă când a făcut acel apel. Tot acest sistem a fost făcut de Băsescu, şi pe urma criticat de Băsescu după cazul Udrea. Haideţi să lăsăm justiţia să fie independentă şi Parlamentul să îşi facă treabă. Când Băsescu vrea să se numească pe el însuşi sau pe oamenii săi imbecili e problema lui", a spus Victor Ponta la România TV.

Traian Băsescu i-a criticat joi pe parlamentarii care vor sa modifice Codul Penal si de Procedura Penala eliminand sintagma "suspiciune rezonabilă" în baza căreia se poate dispune arestare preventivă, cu sintagma "indicii temeinice". Fostul preşedinte le-a transmis parlamentarilor - "Opriţi-vă, imbecililor!"

Citește și: Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după eliberarea Elenei Udrea: Opriţi-vă, imbecililor!

"Opriți-vă, imbecililor!
Un grup de parlamentari a început o bătălie nemiloasă cu codul penal și cu justiția pentru a înlocui sintagma “suspiciuni rezonabile” cu sintagma “indicii temeinice”. Eu, ca om politic, susțin că formularea actuală trebuie să rămînă pentru că dă un spectru foarte larg de apreciere judecătorului. Încercarea de a-l încorseta pe judecător în criterii înguste, la aprecierea arestării preventive, ar fi o greșeală și, în mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici.
Personal, cred că problema sistemului judiciar este chiar la parte din judecători, la mentalitatea lor legată de propria independență sau de propria lor putere.

La bordul navelor de mare tonaj, există o vorbă, care, cred eu, este aplicabilă și judecătorilor și ea sună așa: “La bordul navei, între pavilion și Dumnezeu este doar comandantul “. În toată istoria Marinei, nimeni n-a îndrăznit vreodată să-l pună și pe secund între pavilion și Dumnezeu.

Parafrazînd, “În justiție, între lege și soarta unui om, pe de o parte, și Dumnezeu, pe de altă parte, este doar judecătorul”. La fel ca și la comandantul de navă, alături de judecător, nu încape secundul, adică nici procurorul, nici ofițerul SRI, nici avocatul , nici atmosfera creată de televiziuni, uneori chiar cu sprijinul generos al procurorilor, nici opinia publică, nici foștii ofițeri acoperiți dintre judecători și procurori, nici politicienii.

Mai mult ca orcînd justiția are nevoie de judecătorul care este singur pe baricada legii și a conștiinței lui."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 20:34
Adrian Dumitrescu
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ