Nicolae Robu: Nivelul de trai şi investiţiile au scăzut în timpul guvernării Ponta

| 08 mai, 16:52

Copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, susţine că nivelul de trai al românilor a scăzut în perioada guvernării Ponta şi că o mare "neîmplinire" a ultimelor guverne PSD este faptul că s-au redus mult investiţiile.

 

Primarul Timişoarei a afirmat că s-au întâmplat şi lucruri bune în aceşti ani, care nu trebuie negate, fără însă a le nominaliza, potrivit Agerpres.

'Cetăţenii României sunt nemulţumiţi că nu au avut parte de o creştere a nivelului de trai, ci, dimpotrivă, că salariile şi veniturile au crescut cu 7,6%, iar preţurile, cu 8,6%. Ca atare, este limpede că a crescut costul vieţii şi este un mare motiv de neîmplinire pentru Guvernul Ponta', a declarat vineri Robu.

Pe de altă parte, el crede că este o mare "neîmplinire" a guvernelor Ponta faptul că s-au redus mult investiţiile, ceea ce are drept consecinţă blocaje în crearea de noi locuri de muncă şi creşterea veniturilor populaţiei, dar şi ale bugetului de stat.

'Într-o societate în care nu se pune accent pe investiţi, lucrurile stau în amorţeală, infrastructura din toate sectoarele rămâne în urmă; în consecinţă nu sunt lucrări, nu merge industria pe orizontală, nu sunt locuri de muncă, nu sunt venituri ale firmelor care să le dea forţă; sunt o serie de lucruri negative care decurg din aproape în aproape din faptul că volumul investiţiilor este redus', a adăugat liderul liberalilor timişeni.

El a mai acuzat Cabinetul Ponta de necheltuirea, conform raportărilor de sfârşit de an, a unor sume, ceea ce, în opinia sa, este o dovadă a incapacităţii guvernanţilor de a face investiţii.

'Nu pot înţelege cum un guvern raportează la sfârşitul anului bani necheltuiţi. Aceasta înseamnă incapacitate de a înţelege nevoile societăţii şi/sau incapacitate de a le răspunde, de a face ceva pentru a împlini nevoile oamenilor', a explicat Robu.

Primarul şi-a mai exprimat nemulţumirea şi pentru faptul că Guvernul împarte banii discreţionar, neţinând cont de nevoile administraţiilor locale şi susţine că Timişoarei nu i s-a alocat în acest an niciun leu, deşi a solicitat un necesar de 100 de milioane de lei pentru investiţiile promise în campania electorală.

'Sunt sume care se dau prin decizii, de către Guvern. La acest capitol, Timişoara a fost un oraş ignorat. Din toate solicitările pentru lista de obiective, Guvernul Ponta a dat doar 5 milioane de lei la finele anului trecut pentru Spitalul de Copii, deşi am cerut să aloce minimum 20 de milioane de lei sau cel puţin 10 milioane de lei pentru acest obiectiv', a conchis Robu, într-un succint bilanţ al celor trei ani de guvernare Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ