Ponta: România reprezintă un bastion de securitate în această regiune complicată

| 11 mai, 10:25

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în deschiderea Summitului Regional de Securitate Cibernetică, că România reprezintă un bastion de securitate într-o regiune complicată, în care se duc războaie dificile, în special pe energie.

"În această regiune complicată, în care România reprezintă un bastion de securitate, de stabilitate, de predictibilitate, avem câteva războaie pe care le ducem în acelaşi timp. Din fericire, nu războaie convenţionale, aşa cum din păcate se întâmplă în estul Ucrainei şi în alte zone, dar războaie la fel de dificile. Avem, în primul rând, un război pe energie şi spuneam de multe ori că principala armă a Federaţiei Ruse în acest război nu o reprezintă avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezintă gazul si energia cu care pot şantaja regiunea şi Europa", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

În ceea ce priveşte securitatea cibernetică, prim-ministrul a precizat că atacuri cibernetice au loc în fiecare minut, dar că există specialişti care reuşesc să le blocheze.

"În fiecare minut, în fiecare secundă există atacuri asupra sistemelor de date, asupra sistemelor tehnologice avansate, de comunicaţii pe care nişte oameni, pe care nu îi vedeţi niciodată la televizor, despre care nu se scrie în presă, dar care există (...) şi reuşesc să le blocheze, oferindu-ne nouă capacitatea de a folosi şi internetul, şi televiziunea, şi sistemul de control al transporturilor aeriene şi feroviare", a susţinut Ponta.

Premierul a subliniat importanţa parteneriatului dintre România şi SUA pentru asigurarea securităţii cibernetice.

"Şansa pe care o avem de a colabora şi de a fi împreună cu liderul mondial, şi anume guvernul SUA, companiile din SUA, este o şansă uriaşă pe care vrem să o folosim la maximum. Îi asigur pe toţi cei prezenţi că împreună Statele Unite ale Americii - România (...) putem să construim o lume mai sigură şi un cadru în care dezvoltarea noastră de securitate, dar şi economică să nu trăiască în fiecare secundă sub ameninţarea, sub pericolul unui atac cibernetic", a adăugat Ponta.

Summitul Regional de Securitate Cibernetică este organizat de Ministerul pentru Societatea Informaţională, Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti şi are loc la Palatul Parlamentului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ