Grațiela Gavrilescu: Codul Fiscal trebuie votat urgent, mediul de afaceri trebuie împrospătat

| 09 mar, 16:35

Președintele Partidului Liberal Reformator (PLR) Prahova, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Ploiești, că mediul de afaceri din România trebuie împrospătat, astfel că este nevoie ca noul Cod Fiscal să fie votat urgent.

"Mediul de afaceri din România trebuie împrospătat pentru că și angajatul, și angajatorul are un rol foarte important în modul în care se dezvoltă economia națională. (...) Este important ca acest Cod Fiscal să fie urgent votat în Parlamentul României după dezbaterea legală", a afirmat Gavrilescu într-o conferință de presă.

Aceasta a subliniat nevoia ca România să se alinieze normativelor europene, punctând în acest sens importanța susținerii IMM-urilor.

"Eu doresc ca mediul de afaceri din România să fie revigorat, doresc ca numărul IMM-urilor din România să crească (...). Suntem o țară europeană, trebuie să ne aliniem tuturor normelor și normativelor internaționale și să ne uităm atent cum în celelalte state, nu numai din Europa, ci din întreaga lume, IMM-urile au o forță extraordinar de mare. Așa cum în România peste 42% din aportul la PIB este adus de IMM-uri, trebuie să aducem contribuția noastră prin votul în Parlament (...) ca dezvoltarea IMM-urilor din România să se facă așa cum trebuie, cu facilitățile de rigoare și cu respectarea legii și din partea dumnealor", a afirmat ministrul.

Totodată, Grațiela Gavrilescu și-a exprimat speranța că armistițiul pe Codul Fiscal propus de liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, va fi însușit de liberali.

"Sper să și-l însușească, să îl voteze și să fie de acord cu el membrii PNL, adică foștii noștri colegi membri ai PNL. (...) Sper ca ei să voteze modificările actuale din Codul Fiscal", a mai declarat aceasta.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, a arătat că, odată cu adoptarea noului Cod Fiscal, România va deveni "cea mai interesantă țară pentru business din Europa".

"Eu cred că până acum statul român a fost generator de capcane pe care, cinstit, îl suspectez că le-a întins voit de-a lungul timpului, ori toată această poveste se va încheia odată cu adoptarea acestui Cod Fiscal. (...) Veți vedea un volum mare de investiții străine pe care nimeni nu l-ar mai fi așteptat. (...) Codul acesta Fiscal este foarte bine sincronizat cu realitățile care ne înconjoară în plan european. (...) Singura care rămâne foarte stabilă și interesantă în această parte a Europei este România. (...) E o țară foarte stabilă. Dacă la asta adăugăm și acest Cod Fiscal, eu cred că România va fi cea mai interesantă țară pentru business din Europa", a explicat Beciu.

Secretarul de stat a arătat că acest nou Cod Fiscal este "probabil cel mai liberal" astfel de Cod pe care România l-a avut "vreodată".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ