Ministrul Mediului: Schimbările climatice au dus la pierderi de 300 miliarde de dolari în 2014

| 23 mar, 11:42

Pierderile de 300 miliarde de dolari înregistrate la nivel global în 2014, cauzate de schimbările climatice, reprezintă un semnal de alarmă și pentru România, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

"La nivel mondial, în 2014, aproximativ 300 de miliarde de dolari sunt pierderi, ținând cont de aceste schimbări climatice. Suma de 300 de miliarde pierdere pentru tot Globul reprezintă un mare semn de alarmă și pentru România. Schimbările climatice au efecte din ce în ce mai grave asupra noastră și mai ales asupra sănătății umane. Costurile interacțiunii sunt din ce în ce mai mari. Conform statisticilor în domeniu, meteorologia și climatologia sunt domeniile care au cunoscut cele mai importante dezvoltări în ultimii 50 de ani', a afirmat Gavrilescu, conform Agerpres.

Oficialul a reamintit faptul că România are o Strategie Națională pentru Schimbări Climatice din anul 2013, în care se regăsesc și planuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

'În anul 2013, a fost adoptată Strategia Națională pentru Schimbări Climatice care vizează, printre altele, și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sprijină consolidarea capacității și este alături de Institutul de Meteorologie. Pot să spun ca cetățean simplu, nu neapărat ca ministru, că trebuie să trag un semnal de alarmă că acest Institut este unul de strategie națională și de securitate', a spus ministrul Mediului.

Ziua Mondială a Meteorologiei (World Meteorological Day) se marchează în fiecare an, din 1961, în ultima săptămână a lunii martie, și reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenției ONU care a transformat vechea Organizație Meteorologică Internațională într-o organizație interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizația Meteorologică Mondială (OMM).

În 1951, aceasta a devenit agenție specializată a ONU pentru meteorologie, hidrologie operațională și științe conexe geofizice.

Agenda Națiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru anii următori va include obiective pentru a încetini ritmul alarmant al schimbărilor climatice și degradării mediului, care reprezintă amenințări fără precedent pentru omenire.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ