Grapini: Numărul turiştilor străini în România ar putea creşte cu 50% în 2014

| 19 dec, 2013

Numărul turiştilor străini în România ar putea creşte cu 50%, în 2014, prin flexibilizarea acordării vizelor pentru cetăţenii din afara Uniunii Europene, dar care au vize pentru spaţiul Schengen, a precizat, joi, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism. într-o conferinţă de prezentare a activităţii pe anul 2013.

,În 2014 vom deschide şi un oficiu de turism în Japonia, ţară cu potenţial mare de atragere a turiştilor. Am reuşit să ajungem la 23 de staţiuni balneo acreditate, avem peste 150 de pârtii de schi cu o lungime totală de peste 120 de kilometri, dar, desigur, avem nevoie de infrastructură corespunzătoare în aceste zone, de investiţii, de servicii de calitate. Numărul turiştilor străini în România ar putea creşte cu 50%, în 2014, prin flexibilizarea acordării vizelor pentru cetăţenii din afara Uniunii Europene', a spus Maria Grapini.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că în primele zece luni din 2013 au sosit în unităţile turistice de cazare din România circa 1,5 milioane de străini, în creştere cu 3,3% faţă de perioada similară din 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ