"Greaua moştenire". Tudose: Nişte băieţi mai tehnocraţi un pic au spus că ne trebuie manual de sport

| 30 aug, 13:03

Scenariul "Greaua moştenire tehnocrată" pare să cuprindă din ce în ce mai multe domenii. Acum, în cârca echipei fostului premier Dacian Cioloş a fost aruncată şi problema introducerii celebrului manual de sport, care i-a adus critici dure ministrului PSD al Educaţiei, Liviu Pop.

Criticat dur de opinia publică pe tema manualului de sport, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, nu are de fapt nicio vină în caz, practic, a fost obligat de "nişte băieţi mai tehnocraţi un pic" care l-au introdus în programul de anul trecut, a declarat marţi seară, la Realitatea Tv, premierul Mihai Tudose.

"Manualul de sport... Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Liviu Pop pentru el. Domnul ministru a fost mai delicat şi nu a spus că el a fost obligat să-l facă, fiindcă aşa l-a pus cineva în program anul trecut, când nişte băieţi mai tehnocraţi un pic au spus că ne trebuie manual de sport", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a anunţat că Guvernul va renunţa la manuale alternative şi auxiliare, urmând să se bazeze doar pe două tipuri de manuale.

"Va trebui, în această toamnă, să stabilim foarte clar care sunt acele manuale. Eventual pe două tipuri de manual - gen Biologia pentru partea reală şi pentru partea umană, adică mai pe scurt şi mai pe larg. Mi se pare o nebunie că, în fiecare an, se rescrie manualul de Istorie. De parcă în fiecare an Ştefan cel Mare mai face ceva, mai câştigă câte o luptă, mai pierde câte ceva. La Matematică, Pitagora se mai gândeşte şi rescriem manualul", a precizat Tudose.

În opinia şefului Executivului, toată această situaţie nu a fost benefică pentru educaţie, fiind generată din anumite interese.

"Culmea este că nu-i deloc un demers pentru educaţie. Este un business. Cu caiete suport, cu fiţuici suport, o nebunie completă. Generează o mulţime de bani care pleacă de la buget, generează nişte ghiozdane de pleacă copilul de acasă de parcă fuge de acasă, că trebuie să aibă două manuale, plus cele şase caiete, plus cele opt fascicule suport. Doresc să avem manualul tip, fixat şi apoi tipărit de toate editurile, dacă nu se poate", a subliniat Tudose.

În acelaşi timp, premierul ia în calcul şi varianta ca manualele să fie editate de Monitorul Oficial.

"S-a spus că suntem împotriva culturii dacă manualele se tipăresc la o singură editură, eventual a statului. Nu spune însă nimeni că jumătate din nebunia ultimelor ani, când ne uităm la manuale pe când nu erau, vorba poetului naţional, jumătate din problemă era generată de acel război al editurilor, care se băteau pe editarea unui manual, cu contestaţii şi tot aşa. Atunci, poate declarăm manualele de importanţă strategică naţională, că sunt cărţile de plecare să înveţe copii noştri şi le facem la Monitorul Oficial", a conchis Tudose.

Reamintim că, nu demult, supus unui val de critici, ministrul Liviu Pop se ţinea tare pe poziţii susţinând că introducerea unui manual pentru disciplina Educaţie fizică şi Sport nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic.

"Nu văd care e problema apariţiei unui manual, atât timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic. Nu se vor da lucrări de control la educaţie fizică. Nu se modifică cu nimic ora de educaţie fizică în rău, sper să se modifice în bine", a declarat atunci Liviu Pop.

Tag-uri: Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ