Grecia: Numărul turiştilor a crescut cu 4,6%, în trimestrul I din 2013

| 27 mai, 2013

Datele statistice privind sectorul turismului elen indică o îmbunătăţire considerabilă în acest an faţă de anul trecut, deoarece în perioada ianuarie-martie 2013 numărul vizitatorilor străini în Grecia a crescut cu 4,6%, depăşind cifra de un milion, conform datelor Băncii Centrale a Greciei.

În aprilie, numărul turiştilor care au sosit în Grecia cu avionul a scăzut cu 9,2%, în schimb a crescut numărul vizitatorilor din Europa de Est. Din iunie, numărul vizitatorilor străini va creşte semnificativ, conform rezervărilor. 

Analiştii consideră că Grecia a beneficiat de turbulenţele din Egipt, care au avut ca rezultat scăderea rezervărilor din statele europene către această ţară. 

Giorgos Tsakiris, şeful Asociaţiei hotelierilor din Grecia, a declarat recent că, în 2012, cheltuielile turiştilor au scăzut cu 5% comparativ cu 2011, ajungând la 10,02 miliarde de euro. Înnoptările în unităţile turistice au scăzut cu 7%, la 141 milioane, iar sosirile au înregistrat un declin de 6%, la 15,5 milioane.

Reprezentând aproximativ 15% din Produsul Intern Brut şi o cincime din locurile de muncă, turismul este un sector cheie pentru Grecia. Aproximativ 15 milioane de turişti vizitează anual Grecia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ