Grecul care cumpără Bucureştiul. Tocmai a dat 43 mil. de euro pentru o clădire simbol din Capitală

| 12 dec, 2014

Compania Globalworth, controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a preluat de la omul de afaceri Raul Doicescu cladirea de birouri UniCredit HQ din zona Piata Presei, in care are sediul banca UniCredit Tiriac. Tranzactia de 43 milioane euro a fost avizata de Consiliul Concurentei.

Papalekas a strans in primavara acestui an 144 milioane euro pe bursa de la Londra, piata unde este listata Globalworth, pentru investitii, iar la acea data anunta ca vrea sa cumpere cladirea de birouri UniCredit HQ, aceasta fiind inclusa pe o lista de 10 proiecte vizate pentru achizitii.

UniCredit HQ, cladire cu 14 etaje si o suprafata construita de 24.000 metri patrati, din care inchiriabili 14.000, genereaza venituri anuale de 3,9 milioane euro si are o finantare de 28 milioane euro, informeaza incont.ro

"Achizitia Bog'Art Offices implica transferul catre Globalworth, prin intermediul subsidiarelor sale Serana si Kusanda, a cladirii de birouri UniCredit Tower, inchiriata in prezent in totalitate de catre Bog'Art societatii bancare UniCredit Tiriac Bank. (...) Tranzactia urmeaza sa se realizeze efectiv pana la data estimata de 31 decembrie 2014, dupa obtinerea unui acord al autoritatilor de concurenta si indeplinirea unor conditii suspensive. (...) se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin preluarea controlului unic de catre Globalworth, prin Serana si Kusanda, asupra Bog'Art Offices", potrivit Consiliului Concurentei.

Aceasta este a treia achizitie realizata de Papalekas in mai putin de o luna, dupa prima cladire din complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska pentru 44 milioane de euro, si Nusco Tower, pentru 46 milioane de euro.

Omul de afaceri a mai cumparat in ultimii ani To­wer Center, Cathe­dral Plaza sau City Mall, dar si terenuri pentru proiecte de birouri in Bucuresti. Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investitii imobiliare fondata de dezvoltatorul si investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ