Grindeanu, după greva spontană de la CFR: ”Fac apel să se respecte legea!”

| 20 dec, 19:17

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, despre greva spontană de la CFR, că toate companiile care ţin de transportul feroviar au nevoie de investiţii masive şi le-a cerut sindicatelor să respecte legea.

Despre majorările cerute de angajaţii din sistem, Grindeanu a arătat că, dacă am mări cu 10% salariile în acest moment, doar cu rata inflaţiei, impactul este undeva la peste un miliard de lei, iar statutul feroviarului prevede o majorare şi mai mare, de 40%. ”Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse", a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a declarat că situaţia din sistemul feroviar ”este efectul a 30 de ani de neinvestit”, iar companiile se află într-o situaţie dificilă.
”Trebuie să se aplice planurile de redresare. (...) Oricât aş vrea să vă spun că vom veni cu măriri extraordinare, nu vreau să spun acest lucru, cum au făcut alţii înaintea mea. Nu vreau să îi mint pe oameni, poate să sinceritatea mea nu e bună, politic, dar vorbim de o realitate economică. Încerc să găsesc soluţii care să ajute aceste companii pe cheltuieli”, a spus Grindeanu, la sediul PSD.
Despre statutul personalului feroviar, Sorin Grideanu a declarat că aceste companii nu sunt eficiente din punct de vedere economic.
”Asta nu înseamnă că nu încerc să găsesc soluţii pentru anul 2022. Va intra în vigoare când se va aplica la companii care sunt viabile economic, aplicându-se tot ceea ce înaintea mea s-au angajat cei care au coordonat PNRR şi ministerul Transporturilor, că vor face în 2022, adică eficientizare”, a explicat el.
Grideanu a spus că eficientizare înseamnă ca, ”din punct de vedere economic, să stea bine în picioare, iar veniturile să fie mai mari decât cheltuielile”, iar acest lucru se poate realiza prin dialog şi planuri de restructurare, pe care trebuie să le elaboreze companiile şi să fie transpuse în practică. ”Acum suntem în stadiul de elaborare de strategii”, a mai spus el.
Grindeanu s-a referit la majorările de salarii cerute de sindicatele din feroviar. ”Dacă am mări cu 10% salariile în acest moment, să spunem cu inflaţia, impactul este undeva la peste un miliard. Astăzi, când vorbim, nu de statutul feroviarilor, care înseamnă mai mult, de 40%. Vă spun sincer, în acest moment nu există aceste resurse, e nevoie de aceşti paşi”, a afirmat el.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ