Grindeanu: România, indiferent de guvern, nu a fost în stare să cheltuie banii europeni pe care i-a primit

| 11 ian, 18:02

Vicepremierul Sorin Grindeanu afirmă, marţi, că România, ca stat membru al Uniunii Europene, ”nu a fost în stare” să cheltuiască fondurile europene alocate dezvoltării infrastructurii, el subliniind că această situaţie este valabilă indiferent de guvern.

 

”Noi, în aceşti ani, România, indiferent de guvern - ca să fiu clar, să nu fiu interpretat - nu a fost în stare să cheltuie banii europeni pe care i-a primit”, a declarat, Sorin Grindeanu, marţi, la Călăraşi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Ministrul a explicat că multe proiecte au fost împărţite în mai multe faze, întinzându-se pe mai multe exerciţii financiare, lucru care a făcut ca ele să se afle încă în implementare, deşi, după proiectele iniţiale, ar fi trebuit finalizate.
”Pe fiecare proiect european trebuie să asigurăm cofinanţare din bugetul de stat, aşa cum ştiţi. Mare parte din banii din bugetul de stat merg, cum s-a creionat bugetul Ministerului Transporturilor, a mers pe cofinanţare pe aceste proiecte prinse în programele operaţionale din perioada respectivă. Din păcate, ritmul nu a fost cel impus de către Comisie, foarte multe proiecte s-au fazat, au trecut de pe un program operaţional pe altul (...) Un lucru bun este în schimb următorul: că pe POIM, adică cel care se termină, avem supracontractare, adică ne ducem undeva spre 200%. Până în 2023 Ministerul Transporturilor va cheltui şi chiar va fi situaţia să ia din alte părţi, dacă e posibil”, a mai declarat Grideanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ