Grupul PDL cere conducerii Camerei o anchetă legată de activitatea de luni a Comisiei Juridice

| 13 dec, 2013

Grupul PDL din Camera Deputaţilor a depus o sesizare la Biroul Permanent al forului prin care cere o anchetă administrativă şi tehnică asupra modului în care a fost convocată şi a lucrat Comisia Juridică luni, când au fost discutate modificările la Codul Penal votate marţi în plen.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, Grupul PDL cere BPN al Camere să dispună verificarea respectării prevederilor Regulamentului Camerei în legătură cu: "1. convocarea şedinţei Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi din data de 9 decembrie 2013 şi anunţarea membrilor acesteia, precum şi convocarea şedinţei Comisiei în care au fost aduse modificări Codului penal; 2. informarea şi distribuirea ordinii de zi a comisiei către membri acesteia; 3. numărul iniţiativelor legislative înscrise pe ordinea de zi".

De asemenea, cererea Grupului PDL se referă la "4. suplimentarea ordinii de zi şi modalitatea în care au fost introduse propunerile legislative dezbătute în cadrul lucrărilor comisiei; 5. motivul pentru care ordinea de zi încărcată iniţial pe site-ul Camerei Deputaţilor, cuprinzând un singur punct, a fost ştearsă definitiv şi înlocuită cu o ordine de zi, care nu distinge între ordinea de zi inţială şi puncte suplimentare introduse; 6. numărul membrilor care şi-au consemnat prezenţa şi numărul celor care au participat efectiv la dezbateri şi vot; 7. consemnarea orei încheierii şedinţei în procesul-verbal din data de 9 decembrie 2013".

Grupul parlamentar PDL cere să îi fie puse la dispoziţie: "1. dovada convocării şedinţei Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi în data de 9 decembrie 2013; 2. dovada conţinând data şi ora postărilor succesive ale ordinii de zi a Comisiei pe site-ul Camerei Deputaţilor; 3. dovada prezenţei membrilor Grupului PDL la dezbaterea şi votarea rapoartelor asupra Pl-x-467/2012, Pl-x- 680/2011 privind modicările Codului penal şi Pl-x-162/2013; 4. ordinea de zi distribuită iniţial membrilor Comisiei, prezenţi".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ