Guvernul a aprobat o hotărâre privind intenţia României de a organiza meciuri la CE de FotbaL

| 11 dec, 2013

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind declararea de interes naţional a proiectului de candidatură a României pentru organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatul European de Fotbal din 2020, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada.

'Este nevoie de un efort din partea statului român pentru a ajunge ca România în cele din urmă să câştige organizarea unei competiţii de anvergură mondială, (...) care asigură expunere mediatică, asigură reprezentarea României, asigură un flux de turişti, cât şi creşterea prestigiului României pe plan internaţional', a afirmat Palada.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că se ia în calcul depunerea candidaturii României pentru organizarea acestei competiţii în colaborare cu o altă ţară.

***

Un număr de 39 de oraşe din 32 de ţări, inclusiv Bucureşti, şi-au anunţat candidatura la găzduirea turneului final al Euro 2020, care se va disputa în 13 oraşe europene din 13 ţări diferite, a anunţat recent secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, cu prilejul reuniunii Comitetului executiv de la Dubrovnik (Croaţia).

Data limită pentru depunerea dosarelor formale de candidatură este 25 aprilie 2014, iar apoi Comitetul executiv va desemna prin vot cele 13 oraşe din 13 ţări ce vor organiza competiţia.

Federaţiile europene au avut ca termen data de 12 septembrie pentru a-şi confirma interesul, înainte de întrunirea Comitetului executiv al UEFA ce a dezvăluit lista candidatelor.

Un oraş va găzdui semifinalele şi finala, alte patru vor organiza câte un sfert de finală, iar trei metropole - meciuri din grupe. Alte opt vor fi gazda meciurilor din optimile de finală şi a trei meciuri din grupe.

Pe 25 aprilie 2014, fiecare ţară va putea propune maxim două oraşe candidate, unul pentru pachetul cu meciuri din grupă şi optimi sau sferturi şi altul pentru pachetul pentru semifinale şi finală. Un singur oraş poate însă candida pentru ambele pachete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ