Guvernul a cerut modificarea normelor de aplicare a Legii pensiilor speciale ale parlamentarilor

| 22 feb, 20:32

Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii au transmis Parlamentului puncte de vedere cu privire la normele de aplicare a Legii pensiilor speciale ale parlamentarilor, solicitând modificări în cuprinsul acestora, astfel încât aplicarea legii va fi suspendată până la corectarea acestor norme, adoptate de Parlament săptămâna trecută, a anunţat, luni, secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Punctele de vedere au fost solicitate încă de acum două săptămâni, dar, între timp, Parlamentul a adoptat proiectul privind normele legii pensiilor speciale, în absenţa punctului de vedere al Guvernului. Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii au transmis punctele de vedere, care conţin critici cu privire la forma adoptată de Parlament a normelor de aplicare.

”Dânşii consideră că anumite norme nu sunt conforme şi au fost trimise (scrisorile - n.r.) către Comisia pentru statut să facă modificările necesare”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Potrivit scrisorii transmise de Ministerul de Finanţe, Guvernul atrage atenţia asupra unor erori de tehnică legislativă şi solicită reformulări în textul normelor. Mai mult, Ministerul atrage atenţia că mai multe dispoziţii din normele metodologice sunt redundante şi ar trebui eliminate.

Criticile Ministerului Muncii vin în completarea celor din punctul de vedere al Ministerului de Finanţe, referindu-se, în cea mai mare parte, la tehnica legislativă şi ”rigoarea” textului, şi nu la fondul proiectului.

Parlamentul urmează să modifice aceste norme metodologice, timp în care aplicarea legii privind pensiile speciale este suspendată.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ