Guvernul a prelungit luni starea de alertă pentru 30 de zile, începând cu 13 mai. Precizările lui Raed Arafat

| 11 mai, 20:49

 

Guvernul a prelungit printr-o hotărâre, în şedinţa de luni, starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

- ”A avut loc şedinţa CNSU, urmată de şedinţa de Guvern pentru aprobarea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai”, a anunţat, Raed Arafat, după sedinţa de Guvern.
Potrivit acestuia, principalele elemente de noutate sunt:
1. Permiterea circulaţiei persoanelor în 13 mai 2021, intre orele 2-5 dimineaţa pentru Ramadan
2. Este eliminată restricţia legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni
De asemenea, şeful DSU a declarat că este luată în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS şi cu avizul MS.
”Participarea permisă pentru persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul şedinţei s-a mai adăugat şi testul antigen nu mai vechi de 24 de ore. cu condiţia prezentării unui certificat, emis de cineva autorizat. Condiţiile se stabiliesc prin ordinul comun MTS – MS”, a mai precizat Raed Arafat.
Acesta s-a mai referit şi la activiatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.
”Până pe 1 iunie se mai fac analize de Comitetul interministerial şi pentru măsurile de 1 iunie sau după 1 iunie, se revine până atunci cu alte acte”, a mai spus Arafat.
Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că va fi prelungită starea de alertă şi vor fi scoase restricţii pentru schi, întrucât ele nu mai au sens în această perioadă.
„Da, prelungim starea de alertă. Sunt unele măsuri care nu îşi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul, vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Aveam nişte restricţii pe care le-am introdus acum două luni de zile, acelea nu vor mai exista că nu au sens în acest moment”, a explicat şeful Guvernului.
Executivul mai are pe ordinea de zi a reuniunii de luni şi un proiect de hotărâre privind eliberarea lui Viorel Raşcovici din funcţia de subprefect al judeţului Alba.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ