Guvernul a reuşit reducerea risipei la cheltuielile cu bunuri şi servicii

| 17 oct, 2013

Guvernul a reuşit în acest an, comparativ cu anii trecuţi, reducerea risipei la cheltuielile cu bunuri şi servicii, a spus consilierul personal al premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.

''Am promis în Programul de Guvernare 2013-2016 că vom reduce cheltuielile cu bunuri şi servicii. La modul riguros, formularea din program este 'raţionalizăm şi creştem calitatea cheltuielilor publice'. Astfel, analiza pentru primele 8 luni din 2013 comparativ cu acelaşi interval de timp până în 2009 relevă că Guvernul a reuşit reducerea risipei la cheltuielile cu bunuri şi servicii. Privind la indicatorul modificare procentuală reală a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, fără cheltuielile alocate pentru sănătate, observăm că după o cădere în 2009 şi 2010, găsim plus 3,81% în 2011 faţă de 2010, plus 3,04% în 2012 faţă de 2011 şi plus 0,09% în 2013 faţă 2012. Practic, cheltuielile cu bunuri şi servicii în 2013, exclusiv cele cu sănătatea, au stagnat în primele 8 luni din acest an. Dacă e să ţinem cont şi de plata arieratelor, ele au scăzut în mod real'', a afirmat Socol, citat de Agerpres.

El a adăugat că Guvernul va continua efortul de reducere a risipei şi în ceea ce priveşte proiectele de investiţii publice, beneficiu ce se va vedea în creşterea efectului de multiplicare.

''Am definit, cu ajutorul asistenţei Băncii Mondiale, criteriile de prioritizare a proiectelor de investiţii publice. În acest sens, va fi stopată risipa din cele 45.000 de proiecte de investiţii publice, va fi adoptată o listă cu proiecte semnificative prioritizate pe bază de criterii, care să ajute la elaborarea bugetului pe anul 2014 şi a Perspectivei Financiare UE 2014-2020. De asemenea, nu se va mai aproba începând din 2014 nici un proiect nou semnificativ de investiţii publice finanţate de administraţia centrală fără a fi mai întâi verificat de Unitatea de Evaluare a Investiţiilor Publice. Toate aceste acţiuni converg către creşterea efectului de multiplicare a investiţiilor publice. În perioada 2008-2011, la un leu investit din fonduri publice se întorceau în economie 0,5 lei, deci, practic, risipă'', a spus consilierul personal al premierului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ