Grapini: Guvernul are numeroase proiecte menite să susţină reindustrializarea României

| 17 oct, 2013

Guvernul are numeroase proiecte menite să susţină reindustrializarea României, o ţară având siguranţă şi independenţă atunci când are şi industrie, a declarat, astăzi, ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, Maria Grapini.

"Guvernul are strategia de reindustrializare a României, vrea să reia ceva ce a fost întrerupt (după 1990, n.r.); lanţul acela a fost rupt, abandonat, mult timp industria românească a fost tratată la grămadă. Cred că politicile trebuie făcute diferit şi încerc să influenţez acest lucru pentru industrie. Nu înseamnă că nu ne dorim să avem şi investitori străini, dar trebuie să avem plasa de siguranţă", a spus ministrul, citat de Mediafax.

Dar, pentru a dezvolta industria autohtonă, este necesară şi protejarea produselor româneşti în faţa celor de import, care nu sunt, întotdeauna, de cea mai bună calitate, dar la preţuri mult mai mici, întreprinzătorii autohtoni plângându-se în legătură cu acest lucru, a menţionat Grapini.

Ea a anunţat, de asemenea, că a fost lansat proiectul "Cumpăraţi un produs românesc de calitate", prin care este încurajată tocmai stimularea vânzării mărfurilor autohtone. 

Ministrul a subliniat că, dacă vom continua să cumpărăm mărfuri din străinătate şi dacă nu le vom alege pe cele româneşti, vom contribui la scăderea numărului de locuri de muncă, în loc să stimulăm crearea altor noi.

"Cumpărarea de produse româneşti înseamnă menţinerea locurilor de muncă şi dezvoltarea de noi capacităţi. De aceea, eu susţin în guvern integrarea produselor româneşti în piaţa internă, pentru că în diverse sectoare, am constatat - comparând consumul din piaţa românească cu cantitatea care se ia din piaţa autohtonă şi cât se importă - ce cantitate mică de produse româneşti se consumă", a explicat ministrul IMM-urilor.

Maria Grapini a punctat faptul că este necesară o atenţie sporită şi la sectorul de achiziţii, întrucât producătorul român nu-l poate discrimina pe cel străin.

Ea a insistat că promovarea produselor româneşti nu trebuie făcută doar de producătorul român, ci şi de toate autorităţile, de la cele locale până la guvern. Un astfel de proiect, gândit de Grapini, are în vedere organizarea a două mari târguri la Bucureşti, în 2014 (de primăvară-vară şi de toamnă-iarnă), în care să fie prezente doar mărci româneşti, dintr-o paletă largă de produse, de la mobilă până la îmbrăcăminte.

Maria Grapini a mai anunţat că, din acest an, întreprinzătorii pot beneficia de deducere de la impozitul plătit la stat de o cotă de 50% din cheltuielile pentru cercetare. 

Ministrul IMM-urilor şi Turismului a participat, joi, la inaugurarea oficială a noii locaţii în care-şi va desfăşura activitatea compania timişoreană Elba, pe care a dat-o ca exemplu pozitiv pentru modul în care a ştiut să se gestioneze în perioada de criză economică, reuşind să se descurce cu capital 100% autohton, fără ajutoare de la stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2013
betivul
matracuca iar "gindeste " cu partea lisa a cerebelului...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ