Guvernul pune pe picioare combinatul Oltchim

| 10 iul, 2014

Victor Ponta alegeri. Succesul lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din noiembrie, semnele acest lucru indică la momentul actual - o victorie detaşată a primului ministru, fie că vorbim de cercetări sociologice, fie de analizăm procesele care privesc actul de guvernare, poate fi pus fără să greşim în dreptul echipei formate la Palatul Victoria care a dat randament.

Băsescu Guvern. Din păcate scandalurile politice ţin capul afişului şi mai puţin dezbaterile legate de economie şi efectele resimţite de români. Asta dacă excludem ieşirea intempestivă a preşedintelui Băsescu, care şi-a dovedit veleităţile economico-financiare în perioada Boc-Udrea, şi care ne spune că reducerea CAS este o măsură binevenită, dar… “maestrul” vrea să dea El ultima tuşă la lege. O furtună într-un pahar cu apă care stârneşte zâmbete compătimitoare, de altfel subiectul nu a stârnit pasiuni nici măcar în studiourile televiziunilor prietene.

Citeşte şi: Constantin Niţă: Oltchim va fi rentabil până la finele acestui an

Fără îndoială, cheia reuşitei lui Victor Ponta o reprezintă redresarea economiei, performanţele României din ultimii doi sunt palpabile, peste aşteptări şi pentru cei mai pesimişti analişti. La umbra scandalului Bercea Mondial - Mircea Băsescu, a cazului Dan Voiculescu sau a fuziunii PNL-PDL, două informaţii au trecut neobservate. Listarea companiei Electrica la Bursa din Londra, în contextul în care România deţine a patra poziţie în topul resurselor energetice, prezenţa în elite class, va face extrem de vizibilă şi atractivă piața autotonă de profil. Acest lucru demonstrează că Guvernul şi-a făcut bine lecţiile, nu este la îndemâna oricărei companii să între în acest club select.

Oltchim privatizare. Cealaltă veste îmbucurătoare vine din industrie, combinatul vâlcean Oltchim va fi rentabil până la sfârşitul anului acesta. Informaţia, în premieră, a furnizat-o ministrul Economiei cu ocazia evenimentelor Business Breakfast. Constantin Niţă a subliniat că o prioritate a mandatului său o constituie eficientizarea marilor companii cu capital majoritar de stat. Ministrul s-a arătat optimist și în privinţa procesului de privatizare: „Cred în privatizările deschise, transparente, pe bursă, mai ales că majoritatea fondurilor obţinute în urma vânzării în acest mod a pachetelor de acţiuni aparţinând statului rămân în companie, pentru retehnologizare şi modernizare”. Executivul urmează la Oltchim aceeaşi strategie ca şi în cazul Romgaz şi Electrica, cu menţiunea că uzina de pe malul Oltului are o moştenire incomparabilă, după ani buni de căpuşare cu firme controlate de lideri PDL.

Oltchim criză. Un lucru este cert, Guvernul nu abandonat lupta cu criza prin care trece combinatul din Râmnicu Vâlcea. Prima variantă luată în calcul de autorităţi o reprezintă privatizarea. În acest sens Constantin Niţă a purtat mai multe discuţii cu companiile chineze care s-au arătat interesate de Oltchim, efectuând o vizită de lucru în China nu mai departe de luna trecută. A doua posibilitate - restructurarea uzinei şi redeschidere a una sau două linii tehnologice care să permită combinatului să se autosusțină, proces intrat deja în derulare. Următorul pas după oprirea hemoragiei financiare este ieşirea din insolvenţă. Această bornă o vizează Ministerul Economiei până la sfârşitul anului.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iul, 2014
Anal Fabetule
Băsescu Guvern? Oltchim privatizare? Oltchim criză? Guvernul nu abandonat lupta?

Ce căcat e asta? Nici nu vă mai chinuiți să construiți niște fraze coerente. Să mă cac în jurnalismul vostru de canal.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ