Guvernul vrea să renunţe la COTA UNICĂ de impozitare. Când ar urma să se aplice măsura

| 12 feb, 2014

Guvernul vrea să renunţe la cota unică de impozitare, informează România TV. Potrivit strategiei fiscale 2014-2016, publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe, Executivul va introduce impozitul diferenţiat pe venit, cu trei cote: 8%, 12% şi 16%.

Impozitarea progresivă a mai fost inclusă în programul de guvernare pentru, însă atunci PNL a ameninţat că va ieşi de la guvernare dacă măsura va fi aplicată. Prin urmare, măsura nu a fost pusă în aplicare, dar acum apare din nou în stategia pe 2014-2016, de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Într-un un nou document postat pe site-ul Ministerului Finanţelor apare cota diferenţiată de impozitare, de 8, 12 şi 16 procente, însă nu sunt precizate plafoanele pentru care acestea vor fi aplicate.

În acelaşi document este prevăzută reducerea CAS pentru angajatori cu 5%, începând cu iulie 2014. Totodată, documentul revizuieşte prognoza pentru inflaţie de la 3,3 la 2,4 la sută, prevede intrarea în vigoare, din 2015, a unui nou regim de impozitare pentru petrol şi gaze. De asemenea, documentul stipulează introducerea şomajului parţial pentru cei care, şomeri fiind, vor obţine joburi part-time, veniturile urmând să se cumuleze, potrivit RomâniaTv.net.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ