Haos în vămi. O defecţiune la sistemul informatic a generat cozi uriaşe de tiruri

| 04 iul, 2014

Vămi România. O defectiune survenita la sistemul informatic al vamilor a facut ca activitatea de control a incarcaturilor sa fie oprita incepand cu dimineata zilei de joi. Defectiunea nu a putut fi remediata si transportatorii se tem ca tirurile vor ramane in vami pana luni.

Vămi România. "Am sunat la cateva birouri vamale, mi s-a spus ca situatia dureaza de ieri. Am intrebat daca se va lucra in weekend pentru a recupera intarzierea. Mi s-a spus clar ca nu se va lucra. Sunt sute de tiruri. As vrea sa stiu cine va plati daunele si cine e responsabil pentru aceasta lipsa de informare", a declarat la Realitatea Tv Augustin Hagiu, reprezentant al sindicatelor transportatorilor.

Un patron al unei firme de transport, Laurentiu Axinte, s-a arata indignat de lipsa de flexibilitate a autoritatilor, aratand ca e pentru a doua oara in acest an in care timp de multe zile vama nu lucreaza si provoaca dereglari si tensiuni in activitatea transportatorilor.


"Situatia dureaza de ieri dimineata si e mult mai tragica pentru ca vine weekendul. Au spus ca nu se poate repara, dar oricum vine week-endul si nu se poate face nimic. Pierderile sunt de cel putin 100 de euro pe zi pe tir. Si de 1 mai au fost liberi vamesii patru zile. Cine plateste ca trebuie sa fie liberi vamesii de 1 si 2 mai? Soferii pot ramane inchisi in cabina ca sa doarma un vames in weekend?", s-a intrebat Axinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ