Hayssam face o nouă victimă în persoana lui Daniel Morar

| 07 aug, 2013

Toată lumea se aşteaptă în acest moment ca sirianul să înceapă să spună tot ce cunoaşte. În urma dezvăluirilor lui Hayssam este posibil să ne trezim cu nişte surprize de proporţii.

Aducerea lui Omar Hayssam în România a făcut ca în prim planul opiniei publice să reapară afacerile şi legăturile pe care acesta le-a avut. Informaţiile cu privire la repatrierea lui Hayssam au creat agitaţie şi în rândul clasei politice, ai cărei reprezentanți se presupune că au avut legături de afaceri cu acesta. Toată lumea se aşteaptă în acest moment ca sirianul să înceapă să spună tot ce cunoaşte. În urma dezvăluirilor lui Hayssam este posibil să ne trezim cu nişte surprize de proporţii.

De numele lui Hayssam au fost legate numele unor personalităţi importante din România. Totuşi, nu au fost dezvăluite toate personajele care au avut afaceri sau l-au ajutat pe sirian. Tocmai cei care nu au fost descoperiţi se tem de ceea ce va spune Hayssam.

Presa a început să dezvăluie pe rând informații referitoare la legăturile dintre cei apropiaţi fostei guvernări portocalii şi Hayssam. Recent, au fost reluate afacerile pe care familia parlamentarului Dănuţ Culeţu de la Forţa Civică le-a avut cu Omar Hayssam. Familia lui Culeţu şi Hayssam sunt actorii unei tranzacţii imobiliare, prin care sirianul a fost ajutat să piardă urma unei firme fantome.

Însă, în dosarul Hayssam au început să se înscrie noi nume grele. Ultimul apărut pe lista celor care au fost implicaţi în dosarul Hayssam este fostul procuror general şi şef al DNA, Daniel Morar. Din informaţiile publicate de Ziua News, Daniel Morar şi-ar fi pus semnătura pe o cerere de intervenţie din partea Ministerului Public în procesul pe care jurnalistul răpit în Irak, Ovidiu Ohanesian, îl intentase statului român. Procesul intentat de Ohanesian avea ca obiect acţiunea de răspundere delictuală, cerând statului să plătească despăgubiri pentru eşecul înregistrat în acţiunea de a-l obliga pe Hayssam să îşi execute pedeapsa.

Din cererea de intervenţie semnată de Daniel Morar rezultă că victima este vinovată, cerându-se instanţei de judecată să respingă cererea lui Ohanesian. Astfel, nu s-a putut pune sechestru asigurător pe averea lui Hayssam nici în 2005 şi nici în 2006 pentru că, aşa cum reiese din cererea lui Morar, procurorii nu aveau un temei legal pentru care să dispună sechestrul în dosarul de terorism. La acel moment, Hayssam era trimis în judecată în trei dosare penale, două fiind pe infracţiuni economice, cu prejudiciu.

Intervenţia lui Morar în procesul intentat de Ohanesian l-a scutit pe Hayssam de plata unei despăgubiri către cele trei victime ale sale. Motivul este unul hilar, rezultând din tot acest joc făcut de Morar că procurorii şi judecătorii se degrevează de orice responsabilitate în acest caz.

După ani în care se susţinea sus şi tare că singurii care au avut afaceri sau diverse legături cu Omar Hayssam sunt cei de la PSD, acum ies la suprafaţă relaţiile pe care cei din PDL şi cei apropiaţi de fosta putere portocalie le-au avut cu acesta.

Cele mai interesante secrete pe care Hayssam le deţine le vom afla probabil pe parcursul procesului sirianului. Despre încercările acestuia de a se disculpa nici nu are rost să vorbim, justiţia, în eventualitatea în care îşi va face datoria, va demonstra fără doar şi poate culpa lui Hayssam.

În acest moment important este faptul că Hayssam a fost repatriat şi că poate să îşi ispăşească pedeapsa pentru care a fost condamnat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 aug, 2013
nightmare
Hă hă hă hă hă
Băi ,ziarist de 2 parale .....nu mai incercati sa-l acoperiti pe mentorul vostru Hrebenciuc ,ca nu toti sunt prosti ....Hrebenciucul vostru si PSD sunt legati de mafia araba ,cu trafic de arme ,prostitutie si droguri .
Hrebenciucul vostru a avut consilier in guvernul Nastase pe Kamel Kader ,care este legat de Hayssam,Iskandarani ,Fahti Taher si alți mafioti arabi
Hrebenciului vostru i-a dispărut 43 de Dosare Secrete de la Secretariatul General al Guvernului si vii tu ca mucea si zici de Daniel Morar

Esti vai steaua ta ,penibilule ...Pune mana si informeaza-te ,papagalule
10 aug, 2013
nightmare
Erata : i-au dispărut

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ