Horațius Dumbravă (CSM): Politicienii să fie obligaţi să-şi dea demisia dacă atacă independența justiției

| 06 ian, 13:47

Judecătorul Horațius Dumbravă a spus marți, în cadrul ședinței plenului CSM, că politicienii și persoanele publice ar trebui să fie obligaţi să demisioneze dacă atacă independența justiției.

"Simplele comunicate de presă ale CSM nu ajută. Ele, sigur, pot fi sancţiuni morale, (...) dar, şi am mai spus acest lucru de mai multe ori, este nevoie să avem un sistem de sancţionare concret, de la sancţiuni contravenţionale la chiar interzicerea acelor politicieni sau înalţi demnitari publici care atacă independenţa justiţiei", a susţinut Dumbravă.

Acesta s-a adresat președintelui Klaus Iohannis pentru a asigura "instrumentelor necesare" în acest scop. 

În plus, Dumbravă a propus ca cei care aduc atingere actului de justiție să fie suspendați din funcții sau chiar să fie obligați să-și dea demisia.

"Atacurile la adresa independenţei justiţiei au crescut în 2014. Potrivit cifrelor oficiale, au crescut cu 30% cererile de apărarea independenţei justiţiei, ca şi sesizările din oficiu, faţă de 2013, ceea ce spune foarte multe despre presiunile asupra cărora au fost supuşi procurorii şi judecătorii, în anumite contexte, în 2014. Este necesar şi vă solicit ferm sprijinul ca justiţia să aibă acele instrumente necesare să stopeze sau măcar să diminueze astfel de atacuri", a adăugat Dumbravă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ