HORIA GEORGESCU a demisionat de la Agenţia Naţională de Integritate

| 17 mar, 08:09

HORIA GEORGESCU a anunţat prin intermediul avocatului său, Cristian Ene, că şi-a dat demisia din fruntea Agenţiei Naţionale de Integritate. Fostul şef al ANI a fost adus în faţa magistraţiilor ICCJ cu propunere de arestare preventivă. Totodată, ordonanţa de reţinere a lui Georgescu a expirat, aşadar acesta aşteaptă liber, în sala de judecată, decizia magistraţilor.

Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, reţinut luni pentru 24 de ore de procurorii DNA, şi-a dat demisia din funcţie.

Potrivit avocatului său, Cristian Ene, Georgescu i-a înmânat aseară documentul, care va fi înregistrat oficial marţi.

"Nu doreşte în niciun fel să aducă vreo pată asupra ANI, având în vedere că în ultima perioadă a contribuit la construirea încrederii ANI. Chiar dacă se consideră nevinovat, vrea să înlăture orice umbră de îndoială asupra ANI", a declarat avocatul Cristian Ene.

Procurorii DNA îl acuză pe Horia Georgescu de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Acesta a fost audiat luni timp de mai multe ore şi, ulterior, reţinut pentru 24 de ore.

Fostul şef ANI făcea parte din Comisia de Stabilire a Despăgubirilor din cadrul ANRP când s-au plătit despăgubiri ilegale, statul fiind prejudiciat cu 75 de milioane de euro.

Astăzi fostul şef al ANI va ajunge în faţa magistraţiilor cupropunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Citeşte şi: Horia Georgescu, TRĂDAT de familie! Fratele său îl nimiceşte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mar, 08:41
cantautor
o bucatica de demnitate intr-un ocean plin de probleme penale..
de apreciat,totusi
se aude si la :Sova,Vanghelie,Guzganian,Borbely,Valcov(senatorul...)republica de la Ploiesti?
sau, la ei prezumtia de nevinovatie este obligatorie?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ