Cine urmează după Horia Georgescu? Anunţ TRĂSNET făcut de TURCESCU

| 16 mar, 15:16

Robert Turcescu dezvăluie cine urmează să ajungă la Direcţia Naţională Anticorupţie după Horia Georgescu. Şeful ANI a fost reţinut luni de procurorii DNA fiind acuzat de abuz în serviciu şi un prejudiciu de 75 de milioane de euro.

"Toate spagile de milioane (de euro!) din jurul putregaiului numit ANRP n-ar fi fost posibile sau, oricum, ar fi fost infinit mai mici daca nu erau facute la un moment dat niste “mici” modificari in Actul Constitutiv al Fondului Proprietatea. S-a intimplat in iarna anului 2007 cind prim-ministru al Romaniei era domnul Calin Anton Popescu-Tariceanu. La citeva luni distanta, adica in ianuarie 2008, modificarile amintite au lansat in afacerea cu actiuni FP asa-numitii samsari care au transformat ANRP in cel mai tare poligon de tras tunuri cu bani de la bugetul de stat. Mai jos, ordinea cronologica a intimplarilor.

Pe 24 noiembrie 2005, sub semnatura premierului Tariceanu si a secretarului de stat in Ministerul de Finante Catalin Doica e data hotarirea de guvern prin care se anunta constituirea “Societatii Comerciale Fondul Proprietatea S.A”.

Citeşte şi: HORIA GEORGESCU a fost reţinut. PREJUDICIU de 75 milioane euro

1. HG din 2005

Actul constitutiv al “SC Fondul Proprietatea SA” este publicat in Monitorul Oficial si intra in vigoare zece zile mai tirziu, adica pe 5 decembrie 2005. De remarcat in acest act constitutiv articolul 5 intitulat “Tranzactionarea actiunilor”, cu un singur alineat, care preciza ca “tranzactionarea actiunilor Fondului Proprietatea se va face pe piete reglementate”. Iata dovada:

2. Act constitutiv forma initiala

La acel moment, aparitia samsarilor care sa cumpere la preturi mici actiunile dobindite de mostenitorii care nu voiau sa mai astepte pina la momentul listarii lor la bursa era practic blocata intrucit comporta riscuri data fiind precizarea ca aceste operatiuni nu puteau fi facute decit “pe piete reglementate”. Asta pina cind le-a sarit in ajutor acelasi binom Tariceanu- Doica! Pe 19 decembrie 2007 se emite controversata Hotarire de Guvern 1581/2007 prin care este modificat scurt si profitabil pentru samsari actul constitutiv al SC Fondul Proprietatea SA. Practic, Tariceanu si Doica anunta schimbarea in integralitate a anexei numita “Actul Constitutiv al SC Fondul Proprietatea SA”!

3. HG din decembrie 2007

De ce era nevoie de schimbarea totala a actului constitutiv? Pai, printre altele, pentru a face loc in schema “afacerii FP” tuturor samsarilor care stateau la pinda sa cumpere fara griji si sub pretul pietei actiunile care, la acea vreme, erau doar hirtii detinute de fostii proprietari! Asa se face ca din noul act constitutiv al SC Fondul Proprietatea SA dispare pur si simplu articolul care vorbea despre tranzactionarea actiunilor pe piete reglementate. Apare insa un articol nou in care se vorbeste despre “cesionarea partiala sau totala a actiunilor intre actionari sau terti”. Sigur, in conditiile legii :)

Citeşte şi: Mândruţă, reacţie savuroasă la audierea lui Horia Georgescu la DNA

4. Act constitutiv forma cu samsari

Cind s-a dat liber, au navalit samsarii si povestea e cunoscuta. Fondul Proprietatea s-a listat la bursa pe 25 ianuarie 2011. Din ianuarie 2008 si pina in ianuarie 20011 au fost trei ani in care samsarii au cumparat “FP-uri” uneori si cu zece la suta din valoarea lor nominala stabilita de acelasi guvern Tariceanu la 1 leu/ actiune. Ca sa intelegeti de ce era profitabil sa cumperi in perioada 2008-2011 actiuni FP chiar si cu 0,20 bani/ actiune e suficient sa priviti cu cit e cotata astazi o actiune FP la Bursa de Valori Bucuresti: 0,85 bani/ actiune…

P.S 1

Daca tot a ajuns DNA la smecherii din comisia ANRP care rezolvau cu “celeritate” cererile de despagubire depuse de samsarii de drepturi litigioase, in ordine invers cronologica ar trebui, zic eu, sa mearga ancheta pina la capatul firului acestei imense escrocherii. Si ghemul, asa cum am aratat mai devreme, a inceput sa se roteasca intr-o frumoasa zi de 24 noiembrie 2005, cind domnul Calin Popescu Tariceanu dadea Hotarirea de Guvern prin care lua fiinta Fondul Proprietatea."

Citeşte continuarea pe blogul lui Turcescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 12:25
cora
Drumul spre prosperitatea ta începe în momentul în care transformi speranta în voinţă şi îţi faci un plan. Mai departe, totul ţine de TENACITATEA cu care îţi urmezi planul. Esti salariat si nu-ti ajung banii? Esti somer si cauti un loc de munca? Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit? Incheiati imediat un contract de comision legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Oferim pregatire gratuita si contract legal, indiferent de experienta in campul muncii, sau de studii! Pentru mai multe detalii, trimiteti INFO la adresa de mail [email protected]
18 mar, 09:19
RaduD
Stie Colonelu' acoperit-descoperit!!! Ha, Ha, Ha - vorba mentorului sau!
18 mar, 09:11
PARSOR
Si nu numai atat
Si nu numai atat; de vazut ca tot Tariceanu , prin asumare a modificat Legea 10 - legea caselor nationalizate; prin care se considerau abuziv preluate si cele pentru care se primisera despagubiri la momentul preluarii; Deci cu alte cuvinte cei care primisera bani pentru imobile preluate de catre stat ( pana in 89) puteau sa revendice bunul.
Halal Tara; Niste Hoti
22 mar, 11:31
Marcel
robinetul
Se presupune o listă lungă.... Nu este exclus să apară toți miliardarii de carton care au investit în proprietăți valoroase....
18 mar, 08:29
xxx
Pentru prostanacii de mai sus... vedeti ca modificarile le-a cerut comisia europeana deci vinovatul "moral" este Barosso ! O sa-l vedem la DNA ?
06 apr, 23:40
ursul
Ne doare-n cucuri cine a cerut,vinovat e cel ce s-a conformat si a hotarat in acest mod abuziv si penal!!!
17 mar, 20:28
GEO
FOARTE CORECTA ANALIZA, CEL MAI VINOVAT ESTE CEL CARE CU PREMEDITARE A CREAT CONDITIILE PROPICE DE JAF,EL ESTE AUTORUL MORAL, OARE A FACUT-O FARA INTERES ? IN ULTIMA ZI DE MANDAT CA PRIM MINISTRU,UN OARECARE DOMN A CONCESIONAT EXPLOATAREA REZERVELOR SUBSOLULUI DIN INSULA SERPILOR , VA MAI AMINTITI, TOT FARA INTERES .
09 apr, 08:30
Murphy
Este mai greu de stabilit interesul cuiva, dar se poate dovedi mult mai usor "interesul" celor care au dat verde pentru plata actiunilor in mod preferential.
Aici nu s-a pagubit statul (in masura in care evaluarea a fost corecta!), ci s-au rentabilizat niste investitii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ