ÎCCJ îl refuză pe Mohammad Munaf. Irakianul condamnat pentru răpirea jurnaliştilor români ameninţă că se sinucide

| 27 sep, 10:30

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondat apelul lui Mohammad Munaf împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti prin care i s-a refuzat reducerea pedepsei de 10 ani de închisoare.

Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak în 2005, a fost adus în ţară şi predat autorităţilor române abia în august 2015, după un deceniu de la răpirea celor trei jurnalişti şi la şapte ani de la condamnare.

Adus, marţi dimineaţa, din penitenciarul Rahova la ÎCCJ, Mohammad Munaf a făcut declaraţii incredibile la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie. Irakianul a ameninţat că se va sinucide dacă judecătorii nu îi vor revizui pedeapsa de 10 ani de închisoare. Mai mult, el spune şi că procurorii au făcut presiuni în dosar şi că a dat declaraţii sub ameninţare. ÎCCJ a menţinut însă decizia Curţii de Apel Bucureşti şi a respins revizuire. Astfel, irakianul rămâne cu cei 10 ani de închisoare şi obligaţia de a plăti câte 2 milioane de euro fiecărui jurnalist răpit.

Cetăţean irakian şi american, Mohammad Munaf a fost implicat, alături de Omar Hayssam, în cazul răpirii jurnalistilor români în Irak. În perioada în care era căutat pentru a fi judecat în acest dosar, Munaf a fost condamnat la moarte în Irak, pentru implicare într-o reţea teroristă, însă decizia a fost ulterior anulată. Abia în 2015 a fost localizat în Orientul Mijlociu şi adus în ţară.

MINUTA:

2387/2/2017 - Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Mohammad Munaf împotriva sentinţei penale nr. 120/F din data de 16 iunie 2017 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 2387/2/2017 (972/2017). Obligă apelantul revizuent Mohammad Munaf la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit interpretului de limbă arabă se suportă din fondurile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă.

Tag-uri: Munaf
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ