ÎCCJ: Iulian Bădescu, în arest la domiciliu. DE CE este acuzat fostul primar al Ploieştiului

| 10 iul, 10:04

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie, transmite Agerpres.

 

Decizia nu este definitivă.

Iulian Bădescu a fost trimis în judecată pe 26 mai, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată sub control judiciar două angajate ale Primăriei Ploieşti - secretarul municipiului, Oana Iacob, şi jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale).

Ancheta în acest dosar a vizat, iniţial, faptele de abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ea fiind ulterior extinsă de procurori şi pentru fapte care au fost comise de Iulian Bădescu în perioada în care acesta a fost senator, dar şi în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2013, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, Bădescu a semnat un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară 'Lupii Galbeni 2012' Ploieşti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare, şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Potrivit DNA, prin faptele sale, Iulian Bădescu şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu şi a încălcat dispoziţiile legii privind controlul intern şi controlul financiar preventiv şi pe cele din legea privind finanţele publice locale, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 8 milioane de lei, iar Asociaţia 'Lupii Galbeni 2012' obţinând un folos necuvenit având aceeaşi valoare.

Totodată, fostul primar al Ploieştiului este acuzat că i-a pretins unui reprezentant al acelei asociaţii, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Bădescu a însoţit echipa în desfăşurarea cantonamentului.

Reprezentantul în cauză este chiar finanţatorul Petrolului Ploieşti, Daniel Capră, care este şi denunţător în dosar.

Iulian Bădescu este acuzat în acest dosar şi de comiterea unor fapte penale comise în mandatul de senator pe care l-a deţinut în perioada 2008 - 2012.

El a fost arestat preventiv la începutul lunii martie, iar câteva zile mai târziu acesta a demisionat din funcţia de primar al Ploieştiului, dar şi din toate funcţiile pe care le deţinea în PSD, renunţând inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iul, 11:51
Mircea
Seriozitate maxima
Acum! Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de oameni seriosi si interesati de o colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, pentru castiguri rapide, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Cerem si oferim seriozitate totala! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ