ÎCCJ judecă, azi, cazul medicului Brădişteanu

| 24 apr, 2013

Procurorii judecă, azi, dosarul în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului, pentru că ar fi încercat să împiedice ca Adrian Năstase să-şi înceapă pedeapsa cu închisoarea, internându-l în spital pe fostul premier după tentativa de suicid, la o altă secţie decât era nevoie.

Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2012, pentru favorizarea infractorului, în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie şi prevăzută în Legea 78/2000.

"În condiţiile în care Adrian Năstase şi-a provocat leziuni prin împuşcare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti şi, cu această ocazie, inculpatul Brădişteanu, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase. Concret, inculpatul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie", susţin procurorii.

Procurorii anticorupţie spun că, deşi nu a menţionat că Năstase ar fi avut nevoie de vreo operaţie, medicul Brădişteanu şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că Năstase are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic.

De asemenea, medicul este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase putea fi încarcerat.

"Toate acestea au avut drept consecinţă prelungirea internării în spital şi amânarea momentului transferului la o unitate de detenţie, situaţie care a impus reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti să facă demersuri legale suplimentare pentru clarificarea îndeplinirii condiţiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de executare, a stabilit că situaţia persoanei condamnate Adrian Năstase de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti nu împiedică cu nimic punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat în aceeaşi zi", este concluzia DNA.

DNA menţionează că în legătură cu ofiţerii de poliţie judiciară Dumitru Gheorghe, adjunct al directorului DGPMB, Nicolae Costea şi Marian Apostol, ofiţeri în cadrul Serviciului de investigaţii criminale din cadrul DGPMB şi acuzaţi tot de favorizarea infractorului, procurorii au dispus scoaterea lor de sub urmărire penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ