În sfârșit, dreptate: medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat

| 08 ian, 2014

Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, a fost achitat de Tribunalul București în dosarul în care a fost acuzat pe nedrept că ar fi primit mită patru milioane de euro la o licitație pentru echiparea spitalelor-penitenciar.

Șerban Brădișteanu este unul dintre cei mai buni medici din România, dar succesul său a fost pus în umbră datorită acestor implicații care par a fi mai degrabă cu tentă politică. Brădiștenu este chirurgul care a realizat primul transplant cardiac din țara noastră, însă toată averea sa, dobândită prin meritele sale incontestabile, s-a aflat sub sechestru din cauza acuzațiilor de corupție.

Doctorul Brădișteanu este cel care a realizat primul implant de cord artificial unui pacient român, fiind considerat unui dintre doctorii care au salvat viețile a foarte mulți cețățeni din țara noastă. Director la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu “ și șeful Secției de Chirurgie Cardiacă de la Spitatul de Urgența Floreasca, s-a clasat printre primele locuri în topul celor mai buni chirurgi din țară la „Zece pentru România”.

Meritele sale în calitate de medic au fost recunoscute la cel mai înalt nivel politic. Chiar președintele Traian Băsescu i-a adresat în 2012 o rugăminte personală de a se deplasa împreună cu serviciul SMURD în Antalya cu scopul de a salva viața Regelui Rromilor, Florin Cioabă, care a făcut un stop cardiac în timp ce se afla în vacanța în Turcia.

Binele pe care Șerban Brădișteanu l-a realizat în domeniul medical este foarte mare, iar acțiunile întreprinse de acesta prin salvarea unui număr mare de vieți omenești dovedesc un caracter impecabil și o conduită morală de cel mai înalt nivel.

Doctorul de la Spitalul Floreasca a arătat întotdeauna respect față de jurămantul lui Hippocrate, care cuprinde îndatoriile medicului în timpul exercitării profesiunii sale. În ciuda tuturor controverselor, acest jurământ a fost onorat și în cazul fostului premier Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu dând dovadă de un comportament exemplar, ce a avut grijă de stare de sănătate a pacientului său, pusă în pericol de o rană de glonț la nivelul gâtului.

Trimiterea sub urmărire a medicului Brădiștenu pe baza acuzației că ar fi favorizat o persoană condamnată și că ar fi încercat zădărnicirea punerea în execuție a sentinței aplicate de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul lui Adrian Năstese a reprezentat o decizie tristă și nedreaptă.

Totul trimite cu gândul la o campanie de răzbunare politică împotriva celor care au fost alături de fostul premier, condamnat zilele aceastea din nou la 4 ani de închisoare cu executare. Este evident pentru orice român că, în cazuri precum cel al doctorului Brădișteanu, se săvârșesc erori care pot fi corectate apoi cu greu de sistemul juridic.

Din fericire, achitarea recentă a acestuia în cazul licitațiilor pentru echiparea spitalelor-penitenciar înseamnă că un gest care ar fi pus în pericol viețile a mii de români a fost evitat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ