ÎCCJ: Patru inculpați din dosarul privind mafia cărnii rămân în arest

| 18 mar, 2014

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins ca nefondate contestațiile formulate de Andrei Sileanu, Sorin Seleșiu, Nicolae Marius Onica și Cezar Lincă, la decizia prin care au fost arestați preventiv în dosarul privind mafia cărnii.

Zece persoane implicate în dosarul de evaziune fiscală și punere în circulație de produse din carne alterată au fost arestate preventiv, în urma a două decizii luate de Tribunalul București și Curtea de Apel București.

Cele zece persoane au fost reținute joi de procurorii DIICOT și duse apoi în instanțe cu propunere de arestare preventivă, dintre care patru la Curtea de Apel București — Andrei Sileanu, Sorin Seleșiu, Nicolae Marius Onica și Cezar Lincă; iar șase la Tribunalul București — Alexei Boțan, Mansour Mah-D, Gheorghe Nică, Nicolae Sandu, Vasile Cucu și Dorian Botea.

Miercuri, procurori DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat 102 percheziții domiciliare în 18 județe, în cadrul unor acțiuni vizând destructurarea a două grupări formate din 80 de persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulație de produse alterate, trafic de influență.

Potrivit DIICOT, membrii grupărilor achiziționau prin intermediul unor societăți comerciale din România, în principal, carne și ouă din state membre UE: Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania fără plata TVA — conform prevederilor legale (operațiune reală evidențiată în actele contabile), ulterior marfa fiind vândută către beneficiarul final prin adăugarea TVA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ