Idei de afaceri. Cât plătește o companie pe 1 litru de ULEI uzat

| 04 mar, 2014

Un fost angajat al unei firmei de consultanţă imobiliară, Marius Ştefănescu, a lansat o afacere prin care colecteaza ulei folosit, de la lanțurile de restaurante fast-food, din București, Brașov și Constanța.

Pentru acesta, Ștefănescu plătește între 1 și 2 lei pe litru. Uleiul este exportat apoi în țări din Europa precum Austria sau Germania, unde este folosit la producerea biocarburantului ce intră în compoziţia motorinei şi a benzinei.

„În ţările dezvoltate, de regulă, nu se plăteşte pentru uleiul uzat. În mod normal, Agenţia Naţională de Mediu ar trebui să ne ajute să luăm acest deşeu gratis”, a spus antreprenorul, citat de Buna Ziua Brașov.

Fără să aibă experiență în domeniu, Marius Ştefănescu a investit inițial în compania sa 30.000 de euro, împreună cu alți doi parteneri.

Înființată în urmă cu doi ani, compania a exportat până acum, în medie, 100 de tone de ulei alimentar uzat pe lună şi 400 de tone de hârtie şi carton.

„În UE, există o lege potrivit căreia cei care distribuie combustibil trebuie să folosească neapărat un aport de până la 9% de biocarburant în amestecul de motorină. Pentru că preţul uleiului brut este foarte mare, se foloseşte uleiul alimentar uzat”, a explicat Ştefănescu, citat de bzb.ro.

Tag-uri: afaceri, ulei, ulei uzat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ