IGPR: Aproape 600 de persoane trimise în judecată în 2015 pentru infracțiuni de spălare de bani și fals de monedă

| 09 aug, 16:52

Aproximativ 600 de persoane au fost trimise în judecată, în primele șase luni ale anului, în România, pentru infracțiuni din sfera spălării banilor și falsului de monedă, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) într-un comunicat transmis duminică.

Polițiștii au destructurat 52 de grupări infracționale organizate și au instituit sechestru asigurator pe aproape 2.000.000 de lei, peste 740.000 de euro, 35.631 de dolari americani, 465 de imobile, 405 autoturisme, 209 bucăți de muniție, 50 de kilograme de exploziv și 13 arme de foc.

Potrivit comunicatului, în prima jumătate a acestui an, Poliția Română a desfășurat 93 de acțiuni operative care au vizat destructurarea a 52 de grupări organizate infracționale din sfera spălării banilor, falsului de monedă și finanțării terorismului, formate din 543 de membri.

În această perioadă, au fost trimise în judecată 585 de persoane fizice și juridice, pentru săvârșirea a 1.387 de infracțiuni. Din totalul persoanelor ce au făcut obiectul anchetelor, 187 au fost reținute sau arestate.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, au fost retrași din circulație, la nivel național, 188.230 de lei, 128.060 de euro, 58.193 de dolari și 955 de lire sterline, monedă falsă.

Pentru investigarea acestui tip de infracționalitate și protecția monedei unice europene, Poliția Română efectuează schimb operativ de informații cu statele UE prin EUROPOL și cu restul statelor lumii pe canalul INTERPOL.

În plan intern, cooperarea se manifestă la nivelul instituțiilor financiar bancare, dar și cu alte instituții interesate de protecția monedei naționale.

Infracționalitatea pe segmentul falsului de monedă nu afectează circuitul monetar, având caracter zonal și temporar, se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ