MAI: Peste 18.000 de polițiști și 9.000 de jandarmi vor asigura ordinea în perioada mini-vacanței de 1 decembrie

| 27 noi, 20:08

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a mobilizat aproximativ 18.000 de polițiști și 9.000 de jandarmi pentru a asigura siguranța și ordinea publică în perioada mini-vacanței de 1 decembrie.

De asemenea, peste 3.300 de polițiști de frontieră și 5.300 de pompieri se vor afla în aceste zile libere la datorie, informează un comunicat al MAI.

O atenție deosebită va fi acordată manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României, unde se așteaptă un număr mare de participanți.

"Având în vedere că în această perioadă sunt anunțate fenomene meteorologice sub formă de ploi și ninsori în urma cărora poate să apară poleiul, MAI recomandă cetățenilor care intenționează să se deplaseze în zonele de munte să se intereseze din timp asupra condițiilor de circulație pe drumurile publice și să-și echipeze corespunzător autovehiculele", se arată în comunicat.

Pentru monitorizarea și coordonarea acțiunilor, pe toată această perioadă, la nivelul MAI va funcționa permanent Centrul Național de Conducere Integrată.

"Suplimentar față de cei peste 8.400 de polițiști care se află în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, peste 9.300 de polițiști acționează, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Din totalul polițiștilor angrenați suplimentar, 5.870 sunt polițiști de ordine publică, 1.628 de polițiști de la rutieră și peste 1.840 de la celelalte structuri — poliția transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

În această perioadă, 4.230 de patrule de siguranță publică, dintre care 1.133 pedestre și 3.097 auto, vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Structurile de poliție transporturi vor patrula în 299 de trenuri de călători, precum și în 308 stații și triaje de cale ferată. De asemenea, polițiștii vor fi prezenți în 13 aeroporturi și în 22 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

"Poliția Rutieră va acționa pe întreaga rețea de drumuri, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere, precum și prin intensificarea activităților specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influența băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 400 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză", se arată în comunicat.

Polițiștii sfătuiesc cetățenii care intenționează să participe la manifestările publice ce se vor desfășura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ