ZIUA NAŢIONALĂ a României. Parada militară a adunat 10.000 de oameni în Piaţa Constituţiei

| 01 dec, 08:41

Românii sărbătoresc astăzi 97 de ani de la Marea Unire. Parada tradiţională de Ziua Naţională începe la ora 11.00, în Piaţa Constituţiei,  la eveniment fiind aşteptaţi actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, dar şi cei trei foşti şefi de stat.

UPDATE 12.15 Parada militară s-a încheiat. Klaus Iohannis a părăsit Piaţa Constituţiei dupăce i-a salutat pe câţiva dintre cei prezenţi, între care Dacian Cioloş, Călin PopescU Tăriceanu, valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea.

Peste 10.000 de români au asistat la parada militară de Ziua României

UPDATE 11.08 A început parada militară de Ziua Naţională a României.

UPDATE 11.00 Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Constituţiei. Militarii i-au dat onorul preşedintelui.

UPDAT
E 10.51 Premierul Dacian Cioloş, preşedintele PSD Liviu Dragnea, liderii PNL Alina Gorghiuşi Vasile Blaga, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, şeful SRI Eduard Helvig, foştii şefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinesc au ajuns în Piaţa Constituţiei.

Parada traditionala de Ziua Nationala incepe la ora 11:00 in Piata Constitutiei si va dura aproximativ o ora. Vor participa peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de echipamente militare (tancuri, masini, etc), din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti.

Militarilor romani li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia. Tot in Bucuresti, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori. De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Citeşte şi:  Mesajul premierului Cioloş pentru români, cu ocazia Zilei Naţionale: E ziua în care ne simţim cu toţi că suntem români

Cu ocazia Zilei Nationale, Drapelul tricolor va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos participa la parada militara din Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis va participa marti la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in Bucuresti, la care va fi prezent si premierul Dacian Ciolos.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului va transmite marti, de la Palatul Cotroceni, de la ora 10,00 un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

În urma cu 97 de ani, prin hotararea Marii Adunari Nationale intrunita la Alba Iulia se infaptuia statul national unitar roman. 1 Decembrie 1918 a fost momentul hotarator in istoria neamului nostru in care tara noastra si-a reintregit granitele si s-a indeplinit dorinta romanilor de a trai liberi si uniti.

In fiecare an la Bucuresti, in orasul unirii, la Alba Iulia la Catedrala Reintregirii sau Incoronarii, dar si in toate orasele mari din intreaga tara au loc parade militare, manifestari culturale si ceremonii prilejuite de aniversarea acestei zile, evenimente care ii reunesc alaturi pe romanii de pretutindeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 19:03
rody
oferta
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
01 dec, 19:02
rodica
oferta
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ