Şeful Poliţiei din Turceni a demisionat, după ce agenţi din subordinea lui au ajuns în arest pentru dare şi luare de mită

| 07 sep, 10:32

Şeful Poliției din Turceni, Gorj, subcomisarul Cătălin Tiberiu Vlad, a demisionat din funcție, după ce agenţi din subordinea lui au fost reținuți sau puși sub control judiciar de Parchetul General.

Procurorii au prezentat înregistrări în care poliţiştii luau şpagă ca să îi lase pe şoferi să îşi continue drumul cu cărbunele sustras de la Complexul Energetic Oltenia.

Patru polițiști au fost arestați, în acest dosar, iar alți 12 polițiști din Rovinari și Turceni sunt sub control judiciar. 

Sesizarea în acest caz a fost făcută de către Direcţia Generală Anticorupţie Gorj încă din 2013, iar dosarul a fost instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit anchetei, poliţiştii primeau mită diferite sume de bani pentru a trece cu vederea transporturile de cărbune furat de la Complexul Energetic Oltenia.

În cauză au fost constituite, în cele din urmă, două dosare penale, unul care îi vizează pe cei care sustrăgeau cărbune, iar cel de-al doilea pe oamenii legii.

În urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, 13 dintre cele 21 de persoane care au fost reținute pentru 24 de ore au fost puse sub control judiciar, iar opt vor fi cercetate în libertate, pentru furt și tăinuire.

În schimb, cercetările făcute de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au încheiat cu arestarea preventivă a celor opt suspecți, printre care se află și patru polițiști, alte 14 persoane (dintre care 12 poliţişti) fiind puse sub control judiciar.

Polițiștii sunt acuzați de infracţiuni de dare şi luare de mită, furt şi tăinuire, potrivit romaniatv.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ