IGPR: Percheziții în București, Vâlcea și Constanța la persoane bănuite de evaziune și spălare de bani

| 31 aug, 09:59

Polițiștii efectuează, miercuri, 16 percheziții în municipiul București și în județele Vâlcea și Constanța la persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în acest caz prejudiciul ridicându-se la circa 10 milioane de euro.

Vor fi puse în executare nouă mandate de aducere.

"La data de 31 august, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și pe raza județelor Vâlcea și Constanța, la persoane fizice și juridice, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 — 2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi operaționalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obținut foloase în mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

Acțiunea beneficiază de suportul specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală și al polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalității economice din inspectoratele de poliție județene Argeș, Olt și Constanța.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ